Dogovoren nastavak učeničke prakse u bijeljinskoj Bolnici

Datum:

Share post:

Direktori JZU Bolnica “Sveti vračevi” i Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini prof. dr Zlatko Maskimović i Zoran Despotović dogovorili su na zajedničkom sastanku ponovno uspostavljanje praktične nastave medicinske struke u bijeljinskoj bolnici koja se u proteklom periodu nije održavala zbog pandemije kovida 19.

“U prethodne dvije godine naši učenici su praktičnu nastavu obavljali u kabinetima u školi. Međutim, kroz rad sa pacijentima steći će više znanja i iskustva, koja će im koristiti u njihovom budućem radu”, rekao je tom prilikom Despotović.

“Siguran sam da će nastavak stručne prakse za učenike Medicinske škole u našoj zdravstvenoj ustanovi biti na obostrano zadovoljstvo. Mladi su naša budućnost i ulagati u njihovo znanje je investicija koja se uvijek isplati”, rekao je tom prilikom prof. dr Zlatko Maksimović.

Na poziv direktora srednje škole dogovorena je uzvratna posjeta Poljopriovrednoj i medicinskoj školi, gdje će sa rukovodstvom Bolnice iznijeti nove inicijative o budućoj saradnji.

Sastanku o početku učeničke prakse u JZU Bolnici “Sveti vračevi” prisutvovali su pomoćnici direktora prim. dr Nela Mitrović i dr Nemanja Janković, glavna sestra Bolnice Milica Dikić i profesorica praktične nastave Snežana Stanković.

U trećem i četvrtom razredu stečeno iskustvo primjenjuju na internom, hirurškom, pedijatrisjkom i ginekološko-akušerskom odjeljenju.

Tu se učenici upoznaju sa radom i organizacijom na odjeljenjima, učestvuju u pripremi bolesnika za vizitu, pripremi terapije, dijagnostici, mjerenju vitalnih funkcija, upoznavanju sa medicinskom dokumentacijom, te prijemu i smještaju bolesnika u bolnicu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...