Otkriven spomenik posvećen patrijarhu Pavlu

Datum:

Share post:

Spomenik patrijarhu Pavlu, smešten na platou ispred Crkve Svetog Marka, otkriven je danas tačno u podne, na devetu godišnjicu njegove smrti, u prisustvu gradskih čelnika i crkvenih velikodostojnika.

Spomenik u Tašmajdanskom parku Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Spomenik u Tašmajdanskom parku

– Ovo je samo jedan od koraka kako da se odužimo veličini kao što je bio patrijarh Pavle – istakao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Spomenik koji je i pre otkrivanja izazvao veliku polemiku među građanima zbog svoje lokacije delo je umetnika Zorana Maleša.

Naime, mnogi građani smatraju da je neprikladno da spomenik bude okrenut ka obližnjem kafiću, ali i da je neprikladna lebdeća figura najomiljenijeg srpskog patrijarha koji je bio na čelu SPC od 1990. do 2009. godine.

Beograđani pohrlili da vide spomenik Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Beograđani pohrlili da vide spomenik

– On se svakome od nas, koji smo bili njegovi savremenici, usadio u pamćenje, ne samo da ga pamtimo već da o njemu pričamo i pripovedamo budućim naraštajima o svemu onome kroz šta je prolazio kroz život i o tome kako je propovedao reč Božiju – rekao je Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije.

Izvor: www.blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 20,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

Danas inauguracija Vladimira Putina

Novoizabrani predsjednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj svečanosti u Kremlju biće inaugurisan na tu dužnost, čime će se...

XXIII horski festival „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini od 10. do 12. maja

Horski festival "Majske muzičke svečanosti", održaće se u Bijeljini u periodu od 10. do 12. maja po dvadesettreći...