Preko 30 delegacija iz zemlje i regiona na prijemu u Gradskoj upravi Bijeljina povodom slave grada

Datum:

Share post:

U organizaciji Grada Bijeljina danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem povodom gradske slave, praznika posvećenog Svetom Pantelejmonu, za više od 30 delegacija iz zemlje i regiona. Među gostima su se našli zamjenik ambasadora Francuske u BiH, prvi i treći sekretar u ambasadi Rusije, generalni konzul Republike Srbije, predstavnici bratskih opština Kosjerić Kumanovo i Budva, opština Žalec, Teslić, Bileća, Modriča, Ugljevik, Lopare, Šamac, Brod, bratskih gradova Kruševac i Leskovac, gradova Sremska Mitrovica, Loznica,Trebinje i Novi Sad, gradske opštine Palilula.

Gradonačelnik LJubiša Petrović nije krio zadovoljstvo što je, u ulozi domaćina, imao čast da pozdravi mnogobrojne goste i zahvali im na dolasku. Prema njegovim riječima, sve nam to pokazuje koliko je Bijeljina, zapravo, velika i bogata.

– Najveću zahvalnost upućujem našem kumu iz Metohije iz bratske opštine Peć, koji je prešao veliki put kako bi nam ukazao ovu čast. Svi našim sugrađanima želim da slavu proslave u dobrom zdravlju i prazničnom raspoloženju. Sveti Pantelejmon neka bdi nad nama i nas i sve sve naše društvo usmjeri da budemo ljepše bolje i humanije – kazao je Petrović.

Semberija, kao raskrsnica brojnih puteva i veza istoka i zapada, sjevera i juga, na svim pomenutim stranama ima prijatelje, a svake godine, baš na Pantelino, to iznova biva potvrđeno.

Predsjednik opštine Peć, sa sjedištem u Goraždevcu, koji će biti kum sutrašnje slave Miloš Dimitrijević rekao je da je njihova opština, potpisivanjem Povelje, još prije 9 godina sa Gradom Bijeljina, postala bratska opština.

– I dalje se nalazimo na istom, dobrom, zajedničkom putu gdje nas vežu ista crkva, isti običaji i činjenica da smo svoji na svom. Velika mi je čast i zadovoljstvo da budem kum na slavi Svetog Pantelejmona svim građanima Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Petrovićem i predsjednikom Skupštine Đurđevićem. Mnogo pozdrava i zahvalnosti vam donosim iz Goraždevca, a posebno od porodica čija su djeca bila gosti u Bijeljini. Neka živi Bijeljina, Republika Srpska i Republika Srbija – istakao je Dimitrijević.

Na pitanje novinara kako sada vidi Bijeljinu u poređenju sa izgledom grada u prethodnim godinama kada je bio u posjeti, kum slave je rekao da je Bijeljina izrasla u jedan veliki, evropski grad.

– Ovi mladi ljudi koji sada vode Grad Bijeljinu rade odličan posao i od takvih se mnogo može naučiti i sva ta pozitivna iskustva mogu primjeniti u našoj lokalnoj zajednici – dodao je Dimitrijević.

Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević zahvalio je mnogobrojnim gostima i delegacijama koje su došle da uveličaju slavu, a posebno kumu i preko njega uputio pozdrave i saosjećanja našem bratskom narodu na Kosovu i Metohiji.
– Naša slava Sveti Pantelejmon je posvećena svecu koji je podnio veliku žrtvu za hrišćansku vjeru i za nju dao život. Od njega možemo mnogo naučiti, kroz njegov život i način na koji ga je živio. Kako čovjek, isto tako i grad, bogat je onoliko koliko prijatelja ima, a Grad Bijeljina ih svakako ima mnogo – izjavio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...