„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih 29, koji borave na sedmodnevnom kampu „Nikole Tesle centra“ na planini Gučevo u Srbiji.
Ovaj kamp pohađaju djeca od pet do 12 godina a njihov odlazak sufinansirala je opština Ugljevik sa 8.550 KM.
Autor NTC sistema učenja doktor Ranko Rajović iz Novog Sada kaže da svaka smjena broji od 70 do 80 mališana i da je prioritet da misle i da njihov mozak radi.
-Djeca imaju aktivnosti od 7.00 časova ujutru do 21.00 sat uveče. Imamo radionice na kojima ih naučimo kako lakše da uče u školi, savladaju gradivo, da lakše povežu informacije. Radimo i poligone jer smo vidjeli da su nam djeca sve nespremnija-pojasnio je Rajović.
On je istakao da se NTC program učenja radi u dvadeset država u Evropi.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić  izrazio je zadovoljstvo što djeca mogu da u divnom ambijentu i atmosferi pohađaju NTC sistem učenja.
-Poklanjamo posebnu pažnju našim porodicama, a sufinansiranje boravka djece na NTC kamp jeste vid pomoći porodicama. Posebno je važan ovaj kamp gdje naši najmlađi sugrađani stiču određena znanja i vještine-rekao je Perić.
Opština Ugljevik, podsjetio je Perić da finansira besplatnu Školu sporta, fudbala, košarke, plivanja i sve aktivnosti koju su vezane za djecu te da nagrađuje najbolje učenike.
-Naš cilj je da porodični život u našem Ugljeviku bude još bolji i kvalitetniji sa pažnjom na djecu-zaključio je Perić.
Asistent na NTC kampu Mladen Stevanović iz Ugljevika rekao je da je kamp na Gučevu idealno mjesto gdje djeca nauče kako da poštuju sebe i druge, svoje i tuđe vrijeme kao i pravila ponašanja.
-Uče se razvijanju timskog duha, samopouzdanju, a stvaraju prijateljstva koja će trajati cijeli život. Djeca su po cijeli dan u prirodi, planinare, vježbaju na poligonima. A pohađaju i radionice sa autorima NTC učenja Rankom Rajovićem i Urošom Petrovićem-rekao je Stevanović.
On je dodao da će detaljan izvještaj o svakom djetetu, u čemu se ističe, a gdje je potreban dodatan rad, po završetku kampa dobiće roditelji.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SPC i njeni vjernici danas proslavljaju Svetu Pelagiju Tersijsku

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas proslavljaju Svetu Pelagiju Tersijsku. Sveta mučenica Pelagija Tersijska, iako od roditelja neznabožaca,...

Dnevni horoskop za 17. maj

OVAN Posao: Veoma koristan susret sa bivšim kolegom. Otvaraju se nove poslovne mogućnosti ili dobijate neke važne informacije o poslu. Ljubav: Partner...

PET MAGAZIN: Da li psi mogu da prepoznaju svoju rasu

Mnogi vlasnici će reći da njihov nemački ovčar u parku nepogrešivo prilazi drugom nemačkom ovčaru, baš kao što...

Kako mislima kontrolisati kompjuter?!

Univerzalni interfejs mozak-kompjuter omogućuje ljudima da igraju videoigre samo svojim mislima. Inženjeri su stvorili interfejs mozak-kompjuter koji ne zahtijeva...