DR LAZIĆ: U Kovid bolnici u Bijeljini osam pacijenata

Datum:

Share post:

Na liječenju u Kovid bolnici u Bijeljini je osam pacijenata, od kojih je pet na kiseoničkoj terapiji, rekao je šef bijeljinske Kovid bolnice Mikajlo Lazić. U protekla 24 časa bila su tri prijema. „Trenutno se radi o osobama starije dobi sa teškim komorbiditetima, ali smo u ovom ljetnjem epidemijskom talasu na bolničkom liječenju imali i osobe srednje dobi“, rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, situacija je za sada pod kontrolom, ali s obzirom da je broj zaraženih u Bijeljini i okruženju svakim danom sve veći, neminovno se očekuje porast broja hospitalizovanih.

„U Bolnici smo preduzeli sve mjere s ciljem sprečavanja širenja infekcije kovida 19, a kontrola sprovođenja higijensko-epidemioloških mjera u našoj ustanovi podignuta je na viši nivo. Rad se odvija redovno od ambulantnog i odjeljenskog, do operativnog programa“, istakao je Lazić.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Bijeljini je u protekla 24 časa evidentirano 32 pozitivnih na virus korona.

Lazić je uputio savjet građanima da se na vrijeme jave ljekaru u slučaju pojave prvih simptoma bolesti.

„Potrebno je iskoristiti ovaj period i za vakcinaciju, posebno hronični bolesnici, da bi se zaštitili od mogućih težih formi bolesti“, naglasio je Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bolnicabijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...