Fond zdravstvenog osiguranja RS – Snaga je u solidarnosti (foto)

Datum:

Share post:

„Trideset godina postojanja FZO RS obilježavamo pod sloganom „Snaga je u solidarnosti“. Budući da zdravstveno osiguranje počiva na principima solidarnosti, uzajamnosti i jednakosti, upravo ovaj slogan nosi u sebi snažnu poruku koliko je važno sačuvati sistem koji njeguje solidarnost zdravih sa bolesnim, mladih sa starima i da svi imaju ista prava – bez obzira na ekonomski i socijalni status. To je sistem koji treba da se čuva i koji je sam po sebi snaga i zato ga treba čuvati“, rekao je direktor FZO RS filijale u Bijeljini Darko Mitrić. 


Darko Mitrić, direktor FZO RS filijala u Bijeljini

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ove godine, tačnije 27. jula, obilježava 30 godina postojanja. FZO RS osnovan je Odlukom Skupštine Republike Srpske od 27. jula 1992. godine, u skladu sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju Republike Srpske.

„Druženje sa građanima ima za cilj da promovišemo prava iz zdravstvenog osiguranja, da povećamo svijest o važnosti zdravstvenog osiguranja i da saslušamo sve prijedloge, sugestije, jer nam je cilj svih ovih godina da zajedno sa osiguranicima, partnerski kreiramo i razvijamo zdravstveno osiguranje“, rekla je dr Branka Gavrić, savjetnik direktora za medicinska pitanja Fonda zdravstvenog osiguranja RS filijale u Bijeljini.


dr Branka Gavrić

Kako kažu, akcenat stavljaju na osiguranike i sve aktivnosti usmjerene su na one zbog kojih i postoje – osiguranike. Organizovali su koncert Vrapčića posvećen najmlađima, dječije dane u nekim filijalama, druženje sa građanima i slično.

„Umjesto svečane akademije koja je uobičajna ovim povodom, odlučili smo se da sve aktivnosti posvetimo građanima kao istinski servis osiguranih lica“, rekli su iz Fonda.

Pored nastojanja da u kontinuitetu proširujemo prava osiguranika, istovremeno, FZO RS preduzima mjere maksimalne racionalizacije, kontrole i upravljanja troškovima, zahvaljujući čemu zadnjih godina ostvaruje pozitivne rezultate u poslovanju. Naime, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u protekle tri godine ostvario je pozitivne finansijske rezultate. Tako je u protekloj godini ostvaren pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 14,5 miliona KM, a pozitivni trendovi poslovanja su nastavljeni i u ovoj godini. Takođe, obaveze Fonda su značajno smanjene, te su u prošloj godini manje za oko 113 miliona KM u odnosu na 2016. godinu. Sva dugovanja iz ranijih godina prema poslodavcima za bolovanja su izmirena, kao i dugovanja za liječenje naših osiguranika u Srbiji. Tekuće obaveze prema svim poslovnim partnerima izmirujemo na vrijeme. Napominjemo da je FZO RS dobio pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske i za 2021. i za 2020 godinu, čime je potvrđeno pozitivno poslovanje i zakonit rad naše institucije. Takođe, pozitivno revizorsko mišljenje Fond je dobio za finansijske izvještaje i 2019. godine, stoji u saopštenju FZO RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik Želju gurnuo na sporedni kolosijek

Očekivalo se da meč Radnik – Željezničar donese neizvjesnu utakmicu, a dobili smo lak i siguran trijumf ekipe...

CRNA GORA: Dva amandmana na rezoluciju, krivica individualna, poštovati Dejton

Crna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što...

FUTSALERI SARAJEVA NAPRAVILI BREJK U BIJELJINI, MOSTAR SG SIGURAN KOD KUĆE

Futsaleri Sarajeva i Mostar SG napravili su početnu prednost u polufinalu plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo je...

Pashalno večernje u ugljevičkom hramu: VASKRS SRCA „UŽARIO“ (foto)

U ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve služeno je Pashalno večernje nakon čega su vjernici pošli u ophod oko...