U Srbiju stigla POMOĆ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Datum:

Share post:

Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv virusa korona, koja je prvi dio pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata, sletio je rano jutros u Beograd.

U prvom dijelu ove donacije ukupno je 10 tona pomoći. Riječ je o 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odijela, ‪500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

Ujedinjeni Arapski Emirati će u drugom dijelu donacije poslati respiratore.

Avion su na aerodromu dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija, drugi srpski zvaničnici i diplomata iz UAE.

Vulin je u ime predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, kao i svih građana, zahvalio za donalciju.

Vulin je istakao da je pomoć stigla u pravom času i čini ono što je potrebno u ovom trenutku – maske, odijela, kaljače.

– Malo je zemalja na svijetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svijetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Srbija – istakao je Vulin.

U saopštenju ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata se navodi da su preduzeli niz međunarodnih humanitarnih akcija da bi pomogli svijetu u borbi sa ovim opakim virusom, te da je Srbija, kao jedna od prijateljskih zemalja, ovog puta imala prioritet.

Srbija je već dobila pomoć od Kine u medicinskoj opremi, a američki ambasador Entoni Godfri je rekao da će dobiti i dio novca iz fonda od 274 miliona dolara, koji su SAD izdvojile kao pomoć zemljama u borbi protiv pandemije virusa korona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...