Elektroprivreda Srpske NIJE BLOKIRALA račun bijeljinskog VODOVODA

Datum:

Share post:

Preduzeće „Elektroprivreda Republike Srpske“ /ERS/ nije blokiralo račun preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina koje za utrošenu električnu energiju duguje 398.578 KM, niti je razmatralo tu mogućnost, saopšteno je iz ERS-a.

„Važno je napomenuti da je `Vodovodu i kanalizaciji` Bijeljina data mogućnost da dugovanja izmiri putem reprograma. Međutim, oni nisu iskoristili tu mogućnost i došlo je do nagomilavanja duga“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da „Elektroprivreda Republike Srpske“, uprkos krajnje neodgovornom ponašanju rukovodstva ove firme, ali i njenog osnivača, ni u jednom momentu nije razmatrala mogućnosti isključenja električne energije „Vodovodu i kanalizaciji“ Bijeljina, jer bi zbog takve odluke ispaštali građani i privreda koji svoje obaveze prema ovom preduzeću izmiruju redovno.

„Oštro osuđujemo politikantski pokušaj da se teret dugovanja i nemara prebaci na rukovodstvo najveće i strateški najznačajnije kompanije u Srpskoj i to na najneozbiljniji mogući način, putem društvenih mreža“, saopšteno je iz „Elektroprivrede Republike Srpske“.

Iz ovog preduzeća su podsjetili da ERS vodi računa o svim kupcima i da je rijedak primjer u regionu i Evropi izuzetno povoljnih cijena električne energije, kako za građane, tako i za privredu.

„Nadamo se i očekujemo da će i preduzeće `Vodovod i kanalizacija` Bijeljina odgovorno pristupiti rješavanju ovog problema, kao što pristupaju redovnoj naplati svojih potraživanja od stanovništva i privrede grada Bijeljina“, navodi se u saopštenju „Elektroprivrede Republike Srpske“. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...