Bijeljina: Prvi put otvorena vrata Vizitor centra za posjetioce

Datum:

Share post:

Ekološko udruženje "Eko-put" obilježava 1. maj – Međunarodni praznik rada u bijeljinskom Eko-centru "Jezera", gdje su prvi put za posjetioce iz Republike Srpske i Srbije otvorena vrata Vizitor centra.

Predsjednik udruženja "Eko-put" Snežane Jagodić Vujić rekla je da je završen zvanični dio programa u kome su posjetioci, uglavnom mladi ljudi, imali priliku da vide izložbu fotografija radova u Vizitor centru pod nazivom "Od divlje deponije smeća do Vizitor centra".

Po završetku zvaničnog programa, u okviru kojeg je održana i prezentacije o stvaranju ovog centra, oko pedeset posjetilaca ostatak dana provodi u slobodnim aktivnostima.

"Put prirode je put kojim svi idemo, htjeli to ili ne, bili toga svjesni ili ne. Vratiti prirodu čovjeku i čovjeka prirodi znači učiniti nešto što će i pojmu čovjek i pojmu priroda vratiti veliko slovo", navela je Vujićeva.

Vizitor centar "Jezera" nastao je, i još nastaje, kao ideja ljubitelja prirode koji su se okupili oko ekološkog udruženja "Eko-put".

Semberci današnji praznik proslavljaju, po tradiciji, na nekom od izletišta, uglavnom u naselju Amajlije na Drini.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Piksi objavio širi spisak za EURO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak pred EURO. Na njemu se nalaze 35 imena, od...

Dodik u Doboju na manifestaciji folklora „Balkanski karavan“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Doboju prisustvovati manifestaciji folklora "Balkanski karavan". Dodik će manifestaciji prisustvovati u...

KMF “Radnik MD Shop“ večeras u finalu Kupa BiH i borbi za trofej koji jedino nedostaje

Futsaleri Radnika iz Bijeljine morali su iza sebe ostaviti neuspjeh u ligi Bosne i Hercegovine. Semberci su ispali...

RADOJIČIĆ: Želim biti alternativa postojeća dva politička bloka, SNSD – SDS i PDP

Predsjednik pokreta Svojim putem Igor Radojičić, rekao je da su lokalni izbori stepenica do narednih opštih izbora kada...