BANJALUKA: I Mićić na obilježavanju Dana grada (foto)

Datum:

Share post:

Banjaluka je nizom manifestacija obilježila 22. april – Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Obilježavanju Dana grada prisustvovale su delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, među kojima i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje je rukovodstvo grada upriličilo svečani prijem. 
 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao da je Banjaluka ponosna na svoju priopadnost antifašističkom pokretu, ističući da Banjaluka decenijama obilježava Dan grada. 

"Banjaluka danas odaje počast poginulima u borbi protiv fašizma od 1941-1945.godine i brojnim nevinim civilnim žrtavama u periodu Drugog svjetskog rata", rekao je Radojičić novinarima. 

O ovom danu i planovima u gradu na Vrbasu govorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. Kako je kazao, Banjaluka je ove u odnosu na prošlu godinu ‘isplela’ jednu veću priču.

“Dva mjeseca događanja u okviru bloka koje smo nazvali “proljeće u Banjaluci”. Banjaluka je najljepša u proljeće, poznata po zelenilu, upravo ovih dana cvjeta tulipan koji ima naziv Banjaluka, žuto-crveni”, kazao je Radojičić.

Kako je naveo , od 10. aprila do 10. juna planirano je više od 100 kulturnih, sportskih, zabavnih, turističkih događaja
“Možemo reći da grad živi punim plućima”, kazao je Radojičić.

Centralni događaj proslave 22. aprila – svečana akademija održana je sinoć u Banskom dvoru, na kojoj su uručene aprilske nagrade. Ove godine, najveća gradska priznanja dobili su Abas Arslanagić i Kolja Mićević.

Izvor: rtrs.tv
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...