Bijeljina: Uskoro elektronski zdravstveni kartoni

Datum:

Share post:

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske organizovao je sedmodnevnu radionicu u Etno – selu ,,Stanišići“ na kojoj će zdravstvenim radnicima regija Bijeljine, Zvornika i Doboja predstaviti primjenu integrisanog informacionog sistema čija je suština uvođenje elektronskog zdravstvenog kartona.

U Fondu očekuju da će do kraja 2020. godine u Republici Srpskoj početi sa upotrebom elektronskih zdravstvenih knjižica, recepata, kartona i uputnica. 

Projekt menadžer ispred Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Stojaković kaže da je riječ o jednom od najkompleksnijih projekata u posljednjih nekoliko godina čija je vrijednost 23 miliona konvertibilnih maraka, bez PDV-a, a finansira ga FZO RS. 

-Krajem godine krećemo sa izdavanjem prvih elektronskih kartica osiguranicima i bitno je reći da će prvu elektronsku karticu svi stanovnici Republike Srpske dobiti besplatno, za šta sredstva obezbjeđuje Fond, istakao je Stojaković.

Prema njegovim riječima, sve ustanove koje budu integrisane u sistem dobiće od Fonda računare u trajno vlasništvo, a riječ je o 3.000 računara koji će pomoći ovaj proces jer je ustanovljeno da je sadašnja računarska oprema u javnim zdravstvenim ustanovama uglavnom zastarjela.

​Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Zašto psi ližu svoje šape

Vlasnicima kućnih ljubimaca može biti teško kada se psi ne osećaju dobro, jer može biti veoma teško odrediti...

Snepčet konačno dodaje funkciju koju su korisnici tražili

Snepčet dodaje novu funkcije, među kojima su neke koje su korisnici priželjkivali, kao i funkcije koje su sada...

AGRO SAVJET: Sve o uzgoju gaveza – Sadnja, zalivanje, đubrenje, razmnožavanje

Gavez nije zahtjevna biljka te se vrlo lago uzgaja i širi. Štaviše, zbog svoje otpornosti i snažnog korijena...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...