"PRELO U NAŠEM SOKAKU": Bijeljina kao turistička destinacija se poslednjih godina brzo razvija! (foto)

Datum:

Share post:

Direktor Turističke organizacije Grada Bijeljine, Radosav Đokić, bio je jedan od gostiju naše današanje emisije"Prelo u našem sokaku" te je sa našom voditeljkom Bojanom Ristivojević razgovarao i predočio nam tusrističke potencijale Bijeljine.

– Bijeljina kao turistička destinacija se poslednjih godina brzo razvija. Turistička organizacija grada Bijeljine je osnovana 2004. godine. Bijeljina ima trenutno pet manastira koji su u verskom turizmu koji su posećeni. Imamo manastir Tavna koji je iz 14. veka i do njega smo napravili asfalte. Imamo svoju infrastrukturu. Imamo manastir u Dragaljevcu, manastir Sv. Petke koji je najnoviji, izgrađen u ruskom stilu kakvog ima samo u Rusiji. Smatramo da je verski turizam najviše razvijen u Bjieljini. Etno selo Stanišić je trenutno brend grada Bijeljine te ko nije posetio, ja pozivam da posete.– rekao je direktor turističke organizacije a potom se osvrnuo na prirodna bogatstva Bijeljine:

– Bijeljina leži na dve reke, Savi i Drini. Do 2023. imamo strategiju razvoja grada po kojoj ćemo raditi više na rekama, pogotovo sada kada se urade nasipi jer su nam poplave nanele štete u turizmu. 

Zapanjujuće podatke smo saznali od direktora turističke organizacije koji je otkrio da je etno selo Stanišić posetilo prošle godine milion i dvesta hiljada ljudi. 

– Etno selo Stanišić ima dva hotela sa pet zvezdica i dva hotela sa četiri zvezdice. Grad Bijeljina ima deset hotela i dvadeset motela i veliki broj noćenja na dan. Sada smo ušli u jedan projekat Stan na dan i domaćinstva, etno selo svakog domaćinstva. 

-"Fis" gravitira dva i po do tri kilometra od graničnog prelaza Pavlovića most. Subotom i nedeljom se ne može proći u "Fis". Gorivo je jeftinije za nekih sedamdeset, osamdeset marki. Sva bela tehnika je jeftinija. Mislim da ćemo u narednom periodu još više razvijati turizam i trgovinu – najavo je gospodin Đokić.

Izvor: happytv.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...

PETROVIĆ: Sa Jasminom Abdulahagić i sa njenim timom se može jako lijepo diskutovati i moguće je sarađivati

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, govorio je o održanom Sajmu turizma i gastokulture...