Milionski dužnici “Šuma Srpske“ na crnoj listi

Datum:

Share post:

Kozaraputevi“ Banjaluka, „Natura Vita“ Teslić, „Nova Borja“ Teslić, „Nova Forma“ Šamac, „Novi Lignošper“, „Škeljić“ Kneževo samo su neki od dužnika „Šuma RS“ koji se nalaze na listi.

Na spisku se nalaze većinom firme iz Republike Srpske, ali ima i preduzeća iz Federacije BiH i Srbije.

Iz „Šuma Srpske“ nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje kolika su dugovanja ovih firmi i kada su nastala, a prema podacima iz finansijskog izvještaja ovog preduzeća na kraju 2017. godine ukupna sumnjiva i sporna potraživanja su iznosila oko 11,5 miliona KM. Procenat naplate ovih potraživanja iznosio je svega 0,54 odsto.

Pored liste neposlovnih kupaca, „Šume RS“ su objavile i listu neuspješnih izvođača radova koja je mnogo manja i na njoj se nalazi devet preduzeća.

To su “Mačkovac – Кomerc” Lopare, “God” Кotor Varoš, “Кamenuša” Laktaši, “Vrbić-Transporti” Žepče, “Timberček” Glamoč, “Veteransim” Bijeljina, “Blagorad” Teslić, “Ljubišnja” Foča i “Trivić-Кomerc” Banjaluka.

Inače, „Šume Republike Srpske“ su u prošloj godini ostvarile dobit od 4,7 miliona KM. Pozitivan rezultat ostvarila su 22 organizaciona dijela, dok je čak devet bilo negativno.

Iako su smanjile dobit u odnosu na 2017, „Šume“ su lani značajno povećale broj radnika pravdajući to „povećanim učešćem vlastite radne snage i vlastite mehanizacije u ukupnoj proizvodnji“.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je...