Banjaluka: Za 34 studenta generacije zaposlenje u institucijama i javnim preduzećima

Datum:

Share post:

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa studentima generacije 2017/2018. godine univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Studentima generacija na dva javna univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu biće obezbijeđeno radno mjesto, posao pripravnika u vladinim institucijama i javnim preduzećima u Republici Srpskoj.

To nije populistička mjera, ističe Višković, koja će biti danas i kasnije više ne. Ovom odlukom Vlade najboljim studentima pružena prilika da nastave svoju budućnost u Reoublici Srpskoj u kojoj oni i treba da ostanu, dodao je.
Višković je naglasio da ostaje obaveza Vlade da u narednom periodu ovu odluku pretoči u zakonsko rješenje kako bi studenti generacija svake godine našli zaposlenje u državnim institucijama.

– Ovo je istorijski projekat kada je riječ o Republici Srpskoj jer će ona u narednom periodu ostati u rukama onih koji su najbolji – dodao je premijer.

Istakao je da u ovom slučaju nema ni političke, nacionalne, niti bilo kakve podjele, već da je isključivo kvalitet poslužio kao mjerilo.

Na ovu mjeru je, ističe Višković, ponosan jer je Vlada Republike Srpske prepoznala njihov trud i rad.
– Upravo danas na 100. dan Vlade htio sam da promovišem ovu mjeru jer je smatram njenom najvećom pobjedom – naglasio je Višković.

Zaposlenje u institucijama Republike Srpske od 1. aprila naći će 34 najbolja studenta generacije.
 
Izvor: rtrs.tv
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POŽAR na deponiji Eko Depa u Bijeljini

Pripadnici TVSJ Bijeljina se nalaze na gašenju požara na deponiji Eko Depa u Bieljini. -Na lice mjesta je upućeno...

Lazareva subota u Bijeljini obilježena na tradicionalan način

Tradicionalnom proljećnom igrom „Lazarice“ ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini je danas obilježena Lazareva subota. Dječiji ansambl Srpskog...

‘’LAZARICE’’ će mještanima MZ Novi Dvorovi u nedjelju poželjeti igrom i pjesmom blagorodnu godinu

U nedjelju 28.04.2024. godine u 08.00 časova  Lazarice  će proći kroz naselje Novi Dvorovi, kada će u veseloj...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Isplata prve dvije tranše za učenike osnovnih i srednjih škola do 30. aprila

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pričao je o subvencijama za prevoz učenika osnovnih...