Bijeljina: Za vikend večeri ruske muzike

Datum:

Share post:

Umjetnički projekat "Upoznaj muziku" u Bijeljini će biti nastavljen u subotu i nedjelju, 30. i 31. marta, kada će biti održane večeri ruske muzike u hotelu "Drina".

Uz obrade klasičnih numera ruskih kompozitora Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova, Petra Iljiča Čajkovskog do neizostavnih numera narodne i sovjetske muzike kao što su "Kaljinka" i "Kaćuša" publika će biti u prilici da upozna širok spektar ruske kulture kroz različite epohe njihovih kompozicija.

Projekat, čiji je tvorac magistar harmonike Dušan Sekulić, počeo je krajem februara, a cilj je da tokom ukupno 10 tematskih koncertnih večeri u toku godine približi publici karakteristike određenih muzičkih žanrova i odlike muzike pojedinih zemalja.

Prvi koncert bio je posvećen tango muzici i Argentini, a atmosfera je bila upotpunjena autentičnom scenografijom Buenos Ajresa.

Zbog velikog interesovanja za prvo tematsko veče održana su tri koncerta.

Organizatori se nadaju da će tako biti i ovaj put.

Cijena ulaznice za drugo muzičko putovanje je 10 KM.

U narednim mjesecima uslijediće večeri španske i francuske muzike, džez, filmske, elektro, svjetske, narodne i klasične muzike.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

31. bijeljinska “Jajarijada” – Najtvrđe jaje donio Dušan Dragutinović, a najljepše našarano Vuk Maglajčević (foto)

U Centru za kulturu danas je održana 31. po redu "Jajarijada - tradicionalni izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta"....

Nakon osam sinova Milićevići dobili kćerkicu: Vaskrs ispunjen ogromnom srećom

Osam sinova, jedna djevojčica, "supermama" Vesna i "supertata" Slobodan. Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine...

EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim (foto)

- NJegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije poželio je da srpski narod živi Vaskrsenjem Hristovim, da počinje i...

Mladi SDS Bijeljina organizovali druženje sa sugrađanima (foto)

Mladi SDS Bijeljina, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, organizovali su druženje sa sugrađanima.  Ovom prilikom, dijelili su ofarbana vaskršnja...