Reprezentacija BiH od sjaja do očaja za peti remi s Grcima

Datum:

Share post:

Od sjaja do očaja! Tako je ukratko izgledao put Bosne i Hercegovine u duelu sa Grčkom. Imali su izabranici Roberta Prosinečkog sat vremena igru i rezultat, a onda se sve raspalo i na kraju su bili zadovoljni osvojenim bodom 2:2. Ovo je peti remi u 10 međusobnih mečeva.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je furioznim početkom došla do velike prednosti protiv Grčke. Ekipa Roberta Prosinečkog je odigrala možda i najbolje poluvrijeme i u prvih 15 minuta došla do 2:0.

Prvo je u 10. minutu Miralem Pjanić sjajno izveo korner pravo do Edina Višće, koji je pogodio za vođstvo. Pet minuta kasnije vezista Juventusa izveo je sjajan slobodan udarac i pogodio za 2:0.

Do kraja prvog dijela pravo je čudo kako BIH nije stekla još veću prednost. Nekoliko šansi su imali domaći da povećaju prednost.

A onda se sredinom drugog dijela sve promijenilo. Prvo je Toni Šunjić skrivio penal. Najbolji igrač Grčke Kostas Fortunis je bio siguran i smanjio na 1:2.

Minut kasnije Miralem Pjanić je bespotrebno zaradio crveni karton na sredini terena, pa je BiH ostala sa igračem manje. Grčka je nakon toga krenula u napad kako bi došla do boda. I pritisak se isplatio u 85. minutu kada je rezervista Kolovos pogodio za 2:2.

Navijači Bosne i Hercegovine su na startu izviždali himnu Grčke.

Danska za 10 minuta nadoknadila 0:3

Od ostalih rezultata valja izdvojiti veliki preokret Švedske protiv Norveške. Gubili su na gostovanju 0:2 , ali su uspjeli da naprave veliki preokret i dođu do 3:2. Ipak u sudijskoj nadoknadi Norvežani su došli do boda.

Takođe, Danska je u posljednjih 10 minuta nadoknadila tri gola zaostatka i uspjela doći do boda na gostovanju protiv Švajcarske.

Grupa J
BiH – Grčka 2:2
Jermenija – Finska 0:2
Italija – Lihtenštajn 6:0

Grupa F
Malta – Španija 0:2
Norveška – Švedska 3:3
Rumunija – Farska ostrva 4:1

Grupa D
Švajcarska – Danska 3:3
Irska – Gruzija 1:0

Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...

Zvezde protiv Mege na poluvremenu na +19

Košarkaši Crvene zvezde sjajno su započeli prvi meč polufiala ABA lige protiv Mege. Izabranici Janisa Sferopulosa nakon prvog poluvremena...

„Nesreća je na 170 metara ispod zemlje“ Akcija spasavanja rudara će biti nastavljena i tokom noći

U Rudniku Mramor kod Tuzle već satima traje akcija spašavanja rudara koji je ostao zarobljen pod velikim količinama...