Demokratski narodni savez i dalje ostaje čvrsto na svojim proklamovanim politikama, saradnji sa koalicionim partnerima, prije svega SNSD, svjesni činjenice i potrebe sadašnjeg trenutka, da moramo imati snažnu i jedinstvenu nacionalnu i ekonomsku politiku, kako u Republici Srpskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

To je saopšteno iz DNS nakon što smo jutros objavili pismo grupe poslanika DNS u Narodnoj skupštini Srpske, članova Predsjedništva i Glavnog odbora stranke upućeno lideru Marku Paviću, u kome traže da reaguje na izjave pojedinaca u partiji koji prizivaju odlazak DNS u opoziciju i sukobe sa koalicionim partnerom SNSD.

U  DNS tvrde da to nije tačno i da su izloženi „strahovitim pritiscima i tendecioznim natpisima, koji i dalje imaju za cilj pokušaj izazivanja destabilizacije rukovodstva“.

– Svi ti pritisci idu u pravcu pokušaja narušavanja jedinstva unutar DNS, prije svega na relaciji predsjednik, Predsjedništvo i Klub poslanika DNS u Narodnoj skupštini RS. Sve to po ustaljenoj matrici, uvlačenjem u priču najodgovornijih nosioca politike DNS. I ovaj put, kao i mnogo puta ranije, koriste se neprovjerene i anonimne dojave, a svima je jasno da ti senzacionalistički natpisi u iole ozbiljnijim portalima ne bi trebali da nađu svoje mjesto. Naravno, ako nije sa umišljajem i sa namjerom, a mi imamo razloga da sumnjamo da je tako – saopštio je DNS.

Tvrde da imaju jasno profilisanu politiku i da ni jedan pojedinac, niti organ nije iskazao želju da napusti koalicionu politiku i saradnju sa SNSD.

– Tekst nije slučajno objavljen u ovom trenutku, jer oni koji se boje jakog DNS čine sve da unesu razdor unutar DNS, a još im je važnije da naruše odnose sa SNSD, u završnoj fazi dogovora i usaglašavanja zajedničkih politika. Laž unose oni koji žele raspad DNS, koji ne žele DNS u koaliciji i koji misle da će uništavanjem DNS  oni imati veću šansu da uspiju. Moramo ih razočarati, DNS svakim danom raste i jača, što je vidljivo svakom dobronamjernom. Zlonamjernim za utjehu možemo poručiti da je mnogo lakše se baviti drugim ljudima i strankama, nego sobom. Jer kada se pogledaš iznutra, onda ni sam sebi ne možeš objasniti šta ti je cilj, niti kuda si se zaputio – navode u saopštenju.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име