Abramovič prodaje Čelsi za tri milijarde evra?

Datum:

Share post:

Najbogatiji Britanac današnjice ser Džim Retklif u ozbiljnim je pregovorima oko kupovine fudbalskog kluba Čelsi.

Kako prenose britanski mediji, Retklif je ozbiljno zainteresovan za kupovinu „plavaca“, ali ga trenutno sputava suma koju za taj klub traži trenutni vlasnik Roman Abramovič.

Abramovič, navodno, zahtjeva 2,5 milijardi funti (skoro 3 milijarde evra) za Čelsi.

Retklif se vrijednuje na 21 milijardu funti (skoro 25 milijardi evra), a trenutno je vlasnik brojnih kompanija, kao i sezonskih karti za Čelsijeve utakmice.

Abramovič je Čelsi kupio za „samo“ 160 miliona evra, potpuno podigao klub ogromnim ulaganjima, ali se u posljednje vrijeme distancirao zbog političkih problema.

Iz kluba i dalje negiraju navode o prodaji, ali se u medijima sve više i više spekuliše o tome kako Roman nema dugoročne planove za klub.

Najbogatiji Britanac nije trenutno spreman da ponudi tri milijarde evra iz razloga što bi dolaskom u Čelsi zahtjevao izgradnju novog stadiona i brojna renoviranja.

Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Godišnji koncert KUD-a „Ravno polje“ 12. maja

Kulturno umjetničko društvo "Ravno polje" poziva sve prijatelje, poštovaoce njihovog rada, kulture i tradicije na njihov Godišnji koncert. "Biće nam...

OBRAČUN VODNIH NAKNADA U 2023. GODINI: U Budžet prikupljeno 21.413.658,21 KM

Javna ustanova „Vode Srpske“ u toku 2023. godine izdala je obveznicima 528 rješenja o obračunu posebnih vodnih naknada. U...

Gram prevencije je duplo značajniji od kilograma liječenja – Na vrijeme se obratite Centru za promociju i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina (video)

U februaru  tekuće godine u sklopu Doma zdravlja Bijeljina osnovan je Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti...

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...