Bijeljina: “Primavera“ ove godine sa rekordnim brojem učesnika

Datum:

Share post:

Internacionalni festival muzike „ Primavera“ ove godine je sa rekordnim brojem učesnika. Od 21. do 24. marta u Etno – selu „Stanišići“ 463 učesnika iz 75 muzičkih  škola i akademija iz BiH, regiona i Evrope  prirediće nam pravi muzički maraton, izvodeći više od 1.500 kompozicija. Iako je već proglašen festivalom sa najvećim brojem takmičara u BiH i regionu, broj prijavljenih iz godine u godinu raste, što ukazuje na visok nivo organizacije.

​Najveće interesovanje, kao i prethodnih godina je za klavirom i violinom, a ove godina imamo i veliki broj učesnika iz zemalja u okruzenju“, istakao je za portal Semberija info Siniša Pajić, predsjednik Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“ organizatora Festivala.

Festival će biti otvoren 21. marta koncertom Vladimira Blagojevića, profesora harmonike iz Kragujevca, a u naredna tri dana će se odvijati takmičenje u osam disciplina: klavir, klavirski duo, flauta, gitara, solo pjevanje, harmonika, violina i od ove godine nova disciplina – solfeđo, a vrednovaće ih internacionalni žiri sastavljen od eminetnih umjetnika.

U sva tri festivalska dana, ljubitelje klasične muzike, očekuju koncerti pobjednika koji će biti održan u večernjim časovima, po završetku takmičenja. Ulaz za sva takmičenja i koncerte tokom festivala je slobodan i otvoren za javnost.

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“, osnovano je prije četiri godine u cilju podizanja muzičke kulture i unapređenja muzičke umjetnosti. Pored  Festivala „Primavera“ grad Bijeljinu je obogatilo sa još nekoliko značajnih sadržaja, a to su nekoliko master klasova, koncerata,  kao i izuzetno posjećene koncerte Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije, te slobodno moćemo reći da Bijeljina postaje svojevrstan centar klasične muzike“, podsjećaju iz Udruženja građana ,,Muziči umjetnici Semberije“.

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti Igor...

KOŠARAC: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je vidljivo da bošnjačka struktura primarno želi da implementira...

BORENOVIĆ U SKOPLJU: Nove tehnologije poželjne u izbornom procesu

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, kao član Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini...

Izabrani predsjednik i potpredsjednik GO RSS Zvornik (foto)

U Zvorniku je održana izborna skupština Gradskog odbora /GO/ Republičke stranke Srpske na kojoj je za predsjednika GO...