Trebinje traži prioritet u naplati miliona od Bobar banke

Datum:

Share post:

Grad Trebinje zatražio je da se 4,2 miliona, koje potražuje od Bobar banke u stečaju, stavi u peti, umjesto u sedmi isplatni red kako bi imao veću šansu za povrat novca zarobljenog u toj banci.

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održano pripremno i glavno ročište po tužbi Grada Trebinja protiv Bobar banke u stečaju, a ta lokalna zajednica odustala je od saslušanja svjedoka i ekonomskog vještačenja, predloživši da se uzmu u obzir samo materijalni dokazi.

Advokat Miloš Stevanović, kao konsultant Grada, rekao je nakon ročišta da su i tužilac i tuženi iznijeli stavove i da će presuda biti donesena 8. aprila.

“Nadam se da će spor biti presuđen u korist građana Trebinja. Grad je ta sredstva koristio za podršku preduzetnika. Suština parnice je u tome na koji način će se tretirati sredstva, da li kao sredstva kreditora koji je uložio novac u banku ili kao klasična deponentna sredstva, što je stav Pravobranilaštva koje zastupa Grad. Ukoliko bi to bio peti isplatni red, onda bi bila izvjesnija i naplata novca”, kaže Stevanović.

Dodaje da Grad ne može prihvatiti kvalifikaciju da je bio investitor u Bobar banci.

“Banka je mogla da emituje akcije, hartije od vrijednosti, te da eventualno Grad na takav način investira. Međutim, to nije bio slučaj, već su u pitanju klasična deponovana sredstva štednje”, ističe Stevanović.

Advokat Bobar banke Vladimir Milošević rekao je da je cijeli spor sveden na pravno pitanje i tumačenje.

“Ovo potraživanje priznao je stečajni upravnik, ali ga je kategorisao u sedmi isplatni red. Grad Trebinje traži da se potraživanje prebaci u peti isplatni red, da bi imao veće šanse za naplatu. Naš stav je da je u ovom slučaju, ipak, riječ o zajmovima, a ne o depozitnim poslovima, tako da insistiramo da ostane sedmi isplatni red. Smatram da je stečajni upravnik dobro izvršio kvalifikaciju”, istakao je Milošević.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...