Bijeljina: Tanja Kerović, Komandir policijske stanice u Janji

Datum:

Share post:

Uprkos predrasudama da postoje “muški” i “ženski” poslovi, sve više žena bavi se pozivima, koji su, ne tako davno, bili rezervisani isključivo za pripadnike “jačeg pola”. Jedan od njih je policijski. Da žene mogu da ga profesionalno, savjesno i odgovorno obavljaju, dokaz je komandir Policijske stanice u Janji, Tanja Kerović, jedina žena u Srpskoj koja obavlja ovu dužnost.

Tanja Kerović u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske radi više od dvije decenije. Završila je Višu školu unutrašnjih poslova, a nakon toga i Fakultet bezbjednosti. Dužnost komandira Policijske stanice u Janji obavlja od 2015. godine. Rukovodi sa 46 zaposlenih, među kojima je osam žena.

– Ovo je jedan težak, zahtjevan, ali i lijep, plemenit posao. Tu smo za ljude kojima je pomoć potrebna, ljude kojima treba zaštita i mislim da je to ono što većinu pripadnika policije vodi, a mene svakako – ističe Kerovićeva.

Prava žena moraju se poštovati svakodnevno, a ne samo 8. marta – danu kada se najviše govori o njihovoj ulozi i značaju koji imaju u društvu, poručuje Kerovićeva.

– Mislim da je za sve žene policajce najveći izazov upravo da pokažu da mogu ravnopravno i jednako efikasno i uspješno kao i muškarci obavljati ovaj posao. Mislim da sve žene u policiji imaju tu želju, i da im je to najveći izazov. Trenutna situacija je dobra što se tiče odnosa polova u ovoj službi – kaže ona.

Tanja Kerović je članica “Mreže žena MUP RS”, koja je u cilju promovisanja i primjene principa rodne ravnopravnosti i demokratičnosti u obavljanju policijskog posla, formirana 2011. godine.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske zaposleno je oko 1.500 žena.

Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŽIVI U NARODU: Kako je ugašena Vojska Republike Srpske!

Nastanak Vojske Republike Srpske (VRS) i njen ratni put, već je uveliko poznat. Ali njen mirnodopski razvoj, pre...

SNSD Bijeljina protiv da se sportska dvorana gradi u centru grada

Nakon što je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović saopštio da je sa predstavnikom DOO „Grupa Fortis“ iz Banjaluke koja...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana VRS

OSNIVANJE I RATNI PUT VRS Predsjedništvo SFRJ, 8. maja 1992. godine, donosi odluku sa se preostali delovi JNA povuku...

DANAS JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI

Ljudi stalno prepričavaju čuda koja su im se, kažu, dogodila pri molitvi Svetom Vasiliju. Srpska pravoslavna crkva (SPC) slavi danas Svetog Vasilija...