Titov unuk otkrio šta mu je deda priznao kao svoju najveću grešku

Datum:

Share post:

Unuk Josipa Broza Tita gostovao je u jutarnjem programu HAPPY TV, gdje je otkrio šta mu je deda priznao kao svoju najveću grešku, ali i neke druge detalje koji su odmah zaintrigirali javnost.

Josip Joška Broz rekao je kako je deda nakon jedne operacije pitao koja mu je najveća greška.

– To što sam pustio Ustav iz 1974. godine. Nisam potpisao, a deset dana bio je kod mene na stolu – kaže Joška da mu je odgovorio deda. To je bio početak raspada i Jugoslavije, i Partije, i republika i svega ostalog – nastavio je.

Na pitanje zašto nije stavio veto, Joška kaže da Tito nije smio dopustiti da bude nadglasan u Skupštini.

– Mogao sam staviti veto, greška je što nisam – otkrio je Joška, koji je progovorio i o odnosu Jovanke i Tita.

Rekao je kako ga je izuzetno voljela, ali da je ta ljubav u jednom trenu prešla u paranoju. Za priče da je ona bila željna vlasti kaže da su laž.

– Htjela ga je zaštititi i u toj svojoj želji je pretjerivala u mnogim stvarima – kaže Joška, koji je kazao i da Tito nije htio da se Jovanka miješa u politiku.

Odbacio je i zakulisne priče da je Tito zapravo umro dan ranije, a ne 4. maja.

– Deda je umro tog jutra, 4. maja. Trećeg maja naveče proradili su mu očni kapci, počeli su se micati – kaže Joška te dodaje da mu je doktor rekao da su to bili posljednji trzaji.

– Ujutro sam došao, poljubio ga, sjeo u avion, vratio se u Beograd. I sad meni neko priča da sam ljubio mrtvog čovjeka. Nemoj da mi sad neko priča neke gluposti – kaže Joška.

Tito je ubačen u metalni sanduk, koji je, potom, zavaren.

– A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB-a, ono đu**e, priča kako je tu stavljen pijesak, kako je narod prevaren. Drugo, nisam se odvajao od tog kovčega do pogreba. U dva sata u noći došla je dizalica i stavila stijenu od devet tona i ja sam tek onda otišao kući – otkrio je.

Izvor: index.hr

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas je Veliki četvrtak

POVEZANE VIJESTI

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...