Dan informatike u bijeljinskoj Gimnaziji

Datum:

Share post:

Povodom obilježavanja 100 godina postojanja bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, već od januara u toku su brojne aktivnosti.

 

 

“Dan informatike”, je prilika da se mlađim generacijama, učenicima osnovnih škola, ali i samim učenicima prezentuje šta se može naučiti o ovoj oblasti kao i šta su učenici naučili na vanškolskim aktivnostima iz ove oblasti.

Softver, hardver, aplikacija, igrica, android, pametni telefon danas su najčešće izgovoreni pojmovi u savremenom svijetu. Mnoge uređaje koristimo, ne znajući kakav im je sastav, a oni koji naprave određenu inovaciju u ovom svijetu ovo je svakodnevni posao.
Učenici bijeljinske gimnazije su odavno prešli nivo običnih poznavalaca informatike, a ono što su naučili uz pomoć svojih profesora, prezentovali su na “Danu informatike”.

Učenici ove škole svjesni su da je ovo budućnost i da su oni koji imaju diplome iz ove oblasti, sigurni za posao. Ono što su napravili pokazuje da su na dobrom putu.

Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PROTOJEREJ ZORAN: Jedini dan u godini kada se ne služi Sveta liturgija je Veliki petak, zbog Hristovog stradanja i zbog veličine toga događaja (video)

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Veliki petak je...

U Srpskoj rođeno 15 beba, a djevojčice su u blagoj prednosti

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba, osam djevojčica i sedam dječaka, potvrđeno je...

DANAS JE VELIKI PETAK – Najtužniji dan u hrišćanstvu

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Na Veliki petak...

Vučić položio cvijeće u školi „Vladislav Ribnikar“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na godišnjicu ubistva devet učenika...