Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre Jošitaka Sakurada javno se izvinio nakon što je zakasnio tri minuta na skupštinski sastanak. Opozicioni poslanici kažu da je njegova ležernost znak nepoštovanja funkcije i bojkotovali su pet sati sastanak budžetske komisije kao znak protesta.

Oni su i ranije oštro kritikovali Sakuradu zbog serije gafova, prenio je Bi-Bi-Si.  Ministar se prošle sedmice našao na udaru jer je rekao da se osjeća izdanim nakon što je plivačica od koje se očekivala olimpijska medalja saopštila da je oboljela od leukemije.

– Ona je potencijalni osvajač zlatne medalje na Igrama u Tokiju 2020. godine, sportista od kojeg sam mnogo očekivao. Zaista sam razočaran – rekao je ministar, nakon čega je bio primoran da se izvini.

Sakurada, koji obavlja i funkciju ministra za sajber bezbjednost, privukao je pažnju svjetske javnosti i prošle godine, kada je izjavio da nikada nije koristio kompjuter i da su poslove koji zahtijevaju upotrebu računara uvijek obavljali njegovi podređeni. Opozicija je više puta zatražila njegovu ostavku.

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име