Episkop Fotije: Srpsku da čuvamo životom, djelom i ljubavlju

Datum:

Share post:

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije u današnjoj besjedi na praznik Sretenja Gospodnjeg pozvao je vjerni narod da Republiku Srpsku čuva životom, djelom i ljubavlju.

Vladika Fotije je u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu kod Lopara služio Svetu arhijerejsku liturgiju.
„Za nas je Sretenje veliki praznik, a sveti oci tumačeći ovaj praznik kažu to je susret Boga i čovjeka, susret Boga i čovjeka u samom Hristu ali i susret Boga i čovjeka između pravednoga Simeona i samoga bogodjeteta Isusa Hrista ali i svih ljudi koji su tu bili“, rekao je u vladika Fotije u besjedi.

Episkop Fotije ukazao je na potrebu učenja filozofije pravoslavlja i Sretenja, kao praznika susreta Boga i čovjeka, te pozvao vjernike da se prema svakom čovjeku odnose hrišćanski, sa ljubavlju i potovanjem.
Nakon liturgije služen je parastos za 242 poginula borca odbrambeno-otadžbinskog rata Vojske Republike Srpske majevičkog kraja.

„Njihova žrtva je velika, i svojom žrtvom oni su se ugradili u temelje Republike Srpske da bi mi mogli blagodarno da živimo na ovoj zemlji i da je čuvamo životom, djelom i ljubavlju“, istakao je Fotije.

Svetoj liturgiji, pored brojnih vjernika, u hramu u Mačkovcu, prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić sa saradnicima.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLAČIĆ: Gradonačelniče, zašto kasni isplata podsticaja za mlade preduzetnike do 35 godina punih 5 mjeseci, kada su sredstva planirana u budžetu

Saopštenje direktora Razvojne agrncije Bijeljina Marka Vlačića, povodom izjave Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, prenosimo u cjelosti: ”U vezi sa javnim...

Duljaj smijenjen, Nađ vodi Partizan

Igor Duljaj nije više trener fudbalera Partizana, odlučeno je na sednici Upravnog odbora crno-belih. Ekipu Partizana će do kraja sezone...

Denver u polufinalu, Jokić poslao Lebrona „na odmor“

Košarkaš Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije, pošto su u prvoj rundi plej-ofa sa 4:1...

Partizani prije 79 godina ušli u ustašku “fabriku smrti”: Jasenovac gubilište veće i od Aušvica

Dijelovi 45. divizije Jugoslovenske narodno-oslobodilačke vojske oslobodili su 30. aprila 1945. godine koncentracioni logor Jasenovac, u kojem su...