Počela rekonstrukcija krova Sportske dvorane u Račanskoj

Datum:

Share post:

Radovi na rekonstrukciji krova Sportske dvorane u Račanskoj ulici su počeli i kako se očekuje biće završeni za desetak dana potvrđeno je u Direkciji za izgradnju i razvoj grada.

Početak radova najavljivan je još jesenas, a materijal za rekonstrukciju krova stigao je u decembru. Radovi na rekonstrukciji su počeli ali su morali biti prekinuti zbog kiše.

Sve dok se bude radilo na rekonstrukciji u sali neće biti časova fizičkog vaspitanja za učenike srednjih škola, dok će sportski klubovi održavati treninge.

"Očekujemo da će radovi biti završeni u narednih desetak dana, a što se tiče promjene parketa po navodima iz Gradske uprave, očekujemo i to ove godine, vjerovatno tokom ljetnog raspusta i mislimo da će sredstva biti dovoljna", kaže direktor Direkcije Mladen Petrović.

Odgovarajući na pitanje ima li konkretnih naznaka o više puta najavljivanoj izgradnji gradske dvorane, Petrović kaže da se privode kraju intenzivni razgovori Gradske uprave Bijeljina i Vlade Republike Srpske oko dobijanja potrebnog prostora u gradu za tu namjenu. 

"Planirana je izgradnja multifunkcionalne dvorane sa kapacitetom tri do četiri hiljade mjesta. S obzirom da se radi o kapitalnom projektu, očekujemo da će Gradska uprava i resorno ministarstvo naci načina da finansiraju taj projekat", kaže Petrović.

On navodi da u Direkciji očekuju da će im biti povjerena izrada projektne dokumentacije i to odmah po određivanju lokacije.

Podsjećamo, iz gradskog budžeta će na osnovu kreditnog zaduženja za sportske objekte odnosno rekonstrukciju Sokolskog doma i objekta sportske sale u Račanskoj biti izdvojeno 150.000 KM. 

Izvor: infobijeljina.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, čestitao najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrs

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je sugrađanima i majevičkoj dijaspori hrišćanski praznik – Vaskrs. „Na praznike u kojima...

MRŠIĆ: 18. i 19. maja “I sajam ljepote i zdravlja” u Bijeljini – Novac od ulaznica biće proslijeđen Udruženju “GEA” (video)

U Bijeljini će 18. i 19. maja biti organizovan Prvi sajam ljepote i zdravlja u Hotelu "Drina". "Svi će...

DODIK: Srbija snažan oslonac Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija snažan oslonac Republici Srpskoj. Dodik je naveo da je...

Srpski jezik među težima jezicima za učenje

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na to pitanje jedan od često citiranih izvora je Foreign service institute (FSI)...