TRIJUMF BRITANSKOG PUSTOLOVA Preplivao skoro 3.000 kilometara bez odmora na kopnu (VIDEO)

Datum:

Share post:

Britanski pustolov Ros Edžli postao je prvi čovjek u svijetu koji je isplivao 2.865 kilometara oko Velike Britanije, trijumfalno u nedjelju stupivši na obalu grada Margejta nakon pet mjeseci, pišu britanski mediji.

Tridesettrogodišnjak iz Grantama u Linkolnšajeru poduhvat je započeo 1. juna u Kentu.  Odlučio je da pliva u smjeru kazaljke na satu.

Tokom avanture nijednom nije kročio na kopno, a povremeno se odmarao na brodicu koji ga je pratio, prenosi B92.

Edžli, koji je dnevno plivao šest sati, a šest se odmarao u čamcu, na putu se borio sa snažnim strujama, ubodima stotina meduza i bolnim jezikom koji je ”nagrizla” slana morska voda.

Tokom svog putovanja potrošio je oko 500.000 kalorija i pojeo oko 500 banana koje su mu omogucile da konstantno dobija energiju potrebnu za enormne fizičke napore.

Polovinom avgusta oborio je svjetski rekord u najdužem plivanju na otvorenom moru što ga je dotad držao Francuz Benoa Lekomt, a iznosio je 73 dana.

Lekomt, koji živi u SAD, 1993. godine preplivao je Atlantski okean, prešavši 6400 kilometara od Masačusetsa do Francuske.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 8. maj: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremenu kišu

Ujutru oblačno uz više suvog vremena, a povremena kiša će padati ponegdje na istoku, lokalno uz rijeke i...

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...