Apoteka ušla u proces likvidacije"/>

Apoteka ušla u proces likvidacije

Datum:

Share post:

JZU Apoteka “Semberija” ušla je u proces likvidacije. Sedam radnika ostaje bez izmirenih obaveza.  Ostala je još jedna šansa, a to je parnični postupak – rečeno je na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini.

Od lidera do gubitaša. Apoteka "Semberija" ušla je u proces likvidacije.

“Zaključeno je da je prihvaćena likvidacija JZU Apoteka `Semberija`, ali prije toga treba reći da je strateški partner prihvatio sve obaveze i sva potraživanja i sve radnike. Nažalost, njih sedam ostalo je bez posla, ali je 31 radnik zadržao radno mjesto.

Obično, kako praksa nalaže, kad preduzeće ide u likvidaciju, svi ostaju bez posla, ali po mom mišljenju, ovaj put je Skupština grada odabrala dobrog strateškog partnera”, rekao je likvidacioni upravnik Dane Katanić.

Novi strateški partner obio se o glavu starim radnicima. Njih sedam, putem pošte je obaviješteno da više nije dio kolektiva. Ogorčeni, nisu htjeli pred kameru, ali su istakli da su prevareni i izigrani.

"Radili smo osam mjeseci za platu umanjenu 25 procenata, to i tražimo da nam se isplati", kategorični su radnici.

Ali iz preduzeća "Vivamedic" iz Kozluka, koji se obavezao da će narednih 15 godina da upravlja apotekom, navode da ugovor nije prekršen i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Svima im je isplaćeno uredno i otpremnina, imamo dokaze. Ostavljena im je mogućnost da pokrenu parnicu, ako se dokaže da im je Apoteka `Semberija` ostala dužna, moja obaveza je da to izmirim”, izjavio je Vladimir Mitić, vlasnik i direktor “Vivamedic” iz Kozluka.

Iako se apotekarska djelatnost pokazala kao veoma profitabilna, Apoteka "Semberija", koja je radila na najboljim lokacijama u gradu, dugi niz godina poslovala je sa gubicima koji su dostigli pet i po miliona maraka. Čije je odgovornost, to još nije utvrđeno.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 25,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

Danas inauguracija Vladimira Putina

Novoizabrani predsjednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj svečanosti u Kremlju biće inaugurisan na tu dužnost, čime će se...