Podrška Grada talentovanim Petničanima

Datum:

Share post:

Ni ove godine nije izostala podrška Gradske uprave Grada Bijeljina učenicima Gimnazije „Filip Višnjić“ koji će pohađati seminare u Istraživačkoj stanici Petnica, a danas je prijem za njih organizovao gradonačelnik Mićo Mićić.

Sedam bijeljinskih Petničana – Iva Janković, Anđela Dakić, Sergej Veselinović, Ivana Pijetlović, Milica Mrkonjić , Lana Vasić i Dragan Marković imaće priliku da na seminarima iz oblasti astronomije, fizike, bilogije, hemije, lingvistike, društveno-humanističkih nauka i matematike ne samo unaprijede svoje znanje, nego i da se upoznaju sa naprednim pristupima bavljenju naukom.

– Već treću godinu za redom podržavamo naše Gimnazijalce koji kreću u Istraživačku stanicu Petnica, gdje predstavljaju svoja znanja, ali i naš Grad. Oni pokazuju da Bijeljina ima zaista talentovanu i obrazovanu djecu , koja su po svojim znanjima ispred svog vremena i od kojih očekujemo da budu pokretači razvoja svog Grada – navela je šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović.

Učenica drugog razreda Gimnazije Milica Mrkonjić ove godine se prvi put prijavila za seminar u Petnici.

– Idem na seminar lingvistike i nadam se da ću i narednih godina nastaviti da pohađam ove seminare. Očekujem da ću steći dodatna znanja i utemeljiti ona koja već imam. Hvala Gradonačelniku na podršci, koja nam mnogo znači – navela je Milica.
Dragan Marković, učenik četvrtog razreda, seminare u Petnici pohađa treću godinu za redom.
– Veoma sam zadovoljan dosadašnjim pohađanjem seminara, a ove godine ću pohađati seminar iz matematike. Svima bih preporučio da se prijave, jer je to zaista dragocjeno iskustvo – poručio je ovaj gimnazijalac.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti i obrazovanja.

Aktivnosti Petnice su najvećim dijelom usmjereni na mlade, učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi ove istraživačke stanice obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, a učešće na seminarima u Petnici je dragocjena stavka i u biografijama prilikom traženja zaposlenja.

Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...