Vlada traži način za rješavanje problema bolnice u Bijeljini

Datum:

Share post:

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da Vlada Srpske traži način za rješavanje finansijskih problema u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi".
 

Šeranić je rekao novinarima, nakon sastanka sa direktorom Bolnice Sinišom Maksimovićem, da je to predviđeno programom ekonomskih reformi i da je Vlada već počela analizu strukture dugovanja. 

On je naveo da je sa Maksimovićem razgovarao i o pravcima razvoja Bolnice u Bijeljini, kao i o organizacijskom dijelu, te je upoznat o polikliničkoj organizaciji zdravstvene zaštite, konsultativno-specijalističkim pregledima. 

"Utvrdili smo značaj iskorištenosti sofisticirane zdravstvene opreme i načina njenog održavanja. U narednom periodu ćemo u Ministarstvu, a zajedno sa bolnicama morati da definišemo plan zdravstvenih usluga koje bi trebalo pružati u skladu sa demografsko-epidemiološkom slikom unutar Srpske", naglasio je Šeranić. 

On je rekao da bijeljinska Bolnica, s obzirom na to da posjeduje angio-salu, ima mogućnost da razvija prevenciju kardiovaskularnih oboljenja i vaskularnu hirurgiju. 

Šeranić je naglasio da ova zdravstvena ustanova ima 35 mladih ljudi na specijalizaciji koji, u skladu sa postojećim kadrom i uz pomoć kolega iz Srbije, mogu poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite kada je riječ o Bijeljini i pacijentima koji gravitiraju ovoj bolnici. 

Maksimović je rekao da je ova bolnica u organizacionom i funkcionalnom smislu dobro uređena, te da su ministru danas predočeni pokazatelji rada, a da finansijski problemi potiču iz prethodnog perioda. 

"Uprkos tim problemima, funkcionisanje bolnice nijednog momenta nije bilo dovedeno u pitanje", naglasio je Maksimović. 

On je naveo da je u prošloj godini broj pacijenata u poliklinici dostigao 200.000, a do tada je bilo do 150.000, povećan je i broj laboratorijskih pregleda, koji je iznosio 40.000. 

"Ono što mi u ovoj bolnici obezbjeđujemo stanovništvu ove regije je na zavidnom nivou", ocijenio je Maksimović, dodajući da će angažman svih zaposlenih i ubuduće biti na zavidnom nivou. 

Šeranić i Maksimović su nakon razgovora obišli odjeljenja ove ustanove. 
Ministar zdravlja i socijalne zaštite potom je otišao za Zvornik, gdje će se u 15.00 časova sastati sa direktorom tamošnje bolnice.

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DR ALEKSANDRA MIJATOVIĆ: Sa prvim simptomima alergija, potrebno je posjetiti doktora (video)

Za portal Dešavanja u Bijeljini, o periodu alergija, samim alergijama i liječenju, pričala je dr Aleksandra Mijatović, specijalista...

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...