Komunalna policija: Odgovornim radom do uređenijeg grada

Datum:

Share post:

Komunalna policija u Bijeljini izvršila je u prošloj godini 4.229 pregleda i izdala 1.380 rješenja sa korektivnim mjerama i 116 prekršajnih naloga, rečeno je u ovoj gradskoj službi.

Povremene ciljane akcije u noćnim satima i u dane vikenda i praznika dale su rezultate u pogledu otklanjanja prekršaja, a bile su usmjerene na kontrolu radnog vremena ugostiteljskih objekata, kontrolu izvođenja muzičkih sadržaja uživo, isticanje zastava za praznike, uklanjanje snijega i leda i protivzakonitu uzurpaciju javnih površina. 

"Komunalna policija dosta djeluje preventivno, uzimajući u obzir da građani ne poznaju određene zakonske odredbe, kao i socijalni status sugrađana, dok ponavljanje prekršaja i bahato ponašanje stranki povlači sankciju u vidu izdavanja prekršajnih naloga i podnošenja prijedloga za prekršajne prijave", kaže načelnik ove bijeljinske službe Ratomir Draganić. 

On ocjenjuje da su građani prepoznali rad Komunalne policije i stekli povjerenje u njihov rad, što pokazuje i stalni rast broja prijava koje se odnose na komunalni red u gradu. 

Prijave Odjeljenju komunalne policije podnose se pisano i elektronski, a po telefonskom pozivu izlazi se kada je riječ o hitnoj intervenciji i postoji opasnost po život i zdravlje građana. 

Odjeljenje Komunalne policije u Bijeljini ima 13 komunalnih policajaca, koji su po parovima raspoređeni na cijelom gradskom terenu čija je ukupna površina 734 kvadratna kilometra. 

U službi navode da je rok za rješavanje po prijavi za jednostavnije probleme je 30 dana, mada komunalni policajci u većini slučajeva te probleme rješavaju u mnogo kraćem periodu. 

Pozitivni pomaci u prošloj godini načinjeni su u sprečavanju stvaranja divljih deponija smeća i njihovom uklanjanju, u saradnji sa gradskim Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, navode u Komunalnoj policiji. 

U martu 2017. godine, uoči proljećnog čišćenja grada, u Bijeljini su registrovane 42 divlje deponije, a u istom periodu prošle godine 32, od kojih je 18 sa građevinskim šutom i 14 sa građevinskim šutom i komnalnim otpadom. 

S obzirom da je već 90 odsto pravnih i fizičkih lica u gradu obuhvaćeno odvozom komunalnog otpada, u Komunalnoj policiji očekuju da će to zaustaviti stvaranje divljih deponija smeća. 

Iz ove gradske službe najavljuju da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti zaštiti od uništavanja zelenih javnih površina na području Bijeljine i upozoravaju građane da ne parkiraju i ne zaustavljaju vozila na zelenim javnim površinama u gradu.

Izvor: srna.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...