Mačke porodice Mićko (video)

Datum:

Share post:

Kao neko ko voli životinje, radijska voditeljka Marija Mićko tražila je dugo pravog kućnog ljubimca. Iako je oduvijek voljela mačke, ni slutila nije da će dolazak Lune I Nore promijeniti njen život. Jedna od njih je rijetka vrsta himalajske mačke.

Kada se kući vrati s posla, Marija Mićko zna da najljepši dio dana tek predstoji jer će svoje vrijeme dijeliti sa Lunom i Norom, mačkama koje ova voditeljka smatra ravnopravnim članovima porodice. Prvu macu nabavila je na preporuku kardiologa jer je imala problema sa srcem, te je poslušala savjet I sada kaže da ne može da zamisli život bez njih. Luna je veoma rijetka rasa mačke u BiH. Riječ je o himalajskoj mački, koja je u ovu porodicu došla prije nekoliko mjeseci iz Bjelovara.

Iako na prvi  pogled može ostaviti utisak ozbiljne  ili čak ljute životinje, istina je zapravo da je velika maza i da uživa u maženju i druženju sa ljudima.

Ova mačka je i veoma pametna, te za vrlo kratko vrijeme usvaja brojne komande, a za parče omiljene hrane spremna je i da preskače kroz obruč.  Luna nije sama, Marija već tri godine u stanu ima i Noru, mačku koja je već imala i mlade. Iako nisu iste rase za vrlo kratko vrijeme su se složile.

Marija kaže da ne može zamisliti ni jedan dan bez svojih ljubimaca, kolika je ljubav pokazuje i to da im i sama kreira garderobu i brojne rekvizite za igru i druženje, a ni one ne štede na ljubavi. Svaki dan s prozora posmatraju parking na koji će doći automobilom, i trče da svoju vlasnicu dočekaju na vratima, utrkujući se koja će prije zauzeti mjesto u njenim rukama.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 25,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...