Evo koliko je u Bijeljini i RS ukradeno vozila prošle godine!

Datum:

Share post:

Iz policije RS su potvrdili da je u odnosu na 2017. godinu smanjen broj krivičnih djela u vezi sa krađom motornih vozila.

“U 2018. godini prijavljena su 82 krivična djela koja se odnose na otuđenje motornog vozila što je manje za 41 ili 33,3%, u odnosu na 2017. godinu, kada su bila evidentirana 123”, precizirali su iz MUP-a RS.

Od ukupnog broja prijavljenih slučajeva otuđenja motornih vozila, rasvijetljeno je 40 slučajeva, kao i osam slučajeva iz prethodnih godina.

U posmatranom periodu najviše krađa je izvršeno na području teritorije grada Banjaluka i to 22, u Doboju devet, Prijedoru osam i Bijeljini sedam.

U najvećem broju slučajeva su otuđena vozila vrijednosti do 10.000 KM, a marke “VW golf” (34 slučaja) i “audi” (osam slučajeva).

“Prema izjavama oštećenih vlasnika vozila, 65 otuđenih vozila je vrijednosti do 10.000 KM, zatim 9 otuđenih vozila vrijednosti od 10.000 do 20.000 KM, pet vozila vrijednosti preko 20.000 KM, dok se u preostala ti slučaja vlasnici nisu izjasnili o visini materijalne štete”, navode iz MUP-a RS.

Njegovo neuništivo veličanstvo – “golf dva”
Tokom prošle godine je pronađeno i vlasnicima vraćeno ukupno 77 automobila od kojih je 44 ukradeno na teritoriji Republike Srpske, 25 je ukradeno na teritoriji Federacije BiH i osam za koja je potragu raspisao Interpol.

Prema informacijama BiHAMK-a za 2017. godinu u Republici Srpskoj je registrovano 365.325 motornih vozila od čega su 310.013 putnički automobili.

​Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi (foto)

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti Igor...

KOŠARAC: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je vidljivo da bošnjačka struktura primarno želi da implementira...

BORENOVIĆ U SKOPLJU: Nove tehnologije poželjne u izbornom procesu

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, kao član Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini...

Izabrani predsjednik i potpredsjednik GO RSS Zvornik (foto)

U Zvorniku je održana izborna skupština Gradskog odbora /GO/ Republičke stranke Srpske na kojoj je za predsjednika GO...