Bijeljina dobija “ekstra“ parking zonu?

Datum:

Share post:

Bijeljina trenutno raspolaže sa 855 parking mjesta. Problem nedovoljnog broja parking mjesta godinama je aktuelan, a odnedavno se kao jedno od mogućih rješenja razmatra i uvođenje “ekstra” zone.

Grad je podijeljen u crvenu i plavu parking zonu, a kako ističe Mladen Petrović, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada, trenutno razmatraju uvođenje i takozvane „ekstra“ parking zone.

„Razmatramo o tome da pravimo ekstra zonu, u krugu oko Gradske uprave. Nismo još uvijek definisali hoćemo li ići na ograničeno vrijeme parkiranja, kao što je urađeno u nekim gradovima u Srbiji, gdje je parkiranje ograničeno na sat ili dva. Time bi se oslobodila mjesta“, precizira za Petrović.

Kako ističe, zbog navike građana da se parkiraju direktno na mjesto odredišta, najvjerovatnije će najprije uvesti ograničeno parkiranje.
“Na taj način bismo korisnike podstakli da parkiraju u garaži koja će biti izgrađena i na malo udaljenijim parking mjestima. Time bi istovremeno oslobodili centralno parking jezgro”, kaže Petrović.

Problem nedovoljnog broja parking mjesta u Bijeljini godinama je aktuelan, a prema najavama nadležnih, trajno bi trebalo da bude riješen izgradnjom javne garaže.

„Javna garaža će biti u ulici Nikole Tesle, tj na raskrsnici „kod Bleda““, objašnjava Petrović.

Izvor: noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...