Prvi turnir u kjokušin karateu u Srpskoj 12. januara

Datum:

Share post:

U Bijeljini će u subotu, 12. januara, biti održan prvi Međunarodni kjokušin karate turnir "RS čelendž", na kojem će učestvovati karatisti ovog jedinstvenog stila iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske.
 

Organizator turnira, koji će biti održan u Etno-selu "Stanišići", je Šinkjokušin karate klub "TRB" iz Bijeljine, jedini u Republici Srpskoj u kojem se trenira ovaj ful-kontakt karate.

Organizatori ističu da je cilj afirmacija ovog najtežeg stila karatea u Srpskoj i BiH, te podsticanje mladih da se bave sportom.

Predsjednik kluba "TRB" Igor Ranković rekao je da se turnir organizuje povodom Dana Republike Srpske, zbog čega i nosi naziv "RS čelendž", ističući da će ovoj sportskoj manifestaciji osim brojnih sportista, prisustvovati i zvaničnici Srpske.

Ranković je izrazio nadu da će turnir postati tradicionalan.Inicijatori ovog takmičenja su Ranković i direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić, koji je i predsjednik Upravnog odbora kluba.

Кlub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Osnivač ove borilačke vještine je Sosaj Masutacu Ojama, koji je uporedio skoro sve stilove i forme, te najbolje tehnike i koncepte uvrstio u stil kjokušin, što u prevodu znači "krajnja istina".

Predsjednik organizacije je Кendži Midori, a poznate ličnosti koje su se, takođe, istakle u ovoj vještini su glumci Dolf Lundgren i Šon Кoneri.

Početak turnira najavljen je za 12. januar, u 18.00 časova.U takmičarskom dijelu predviđene su borbe za dječake i kadete u četiri kategorije, zatim borbe za žene u dvije kategorije i borbe za seniore u tri kategorije.

Prvom "RS čelendž" kjokušin karate turniru prisustvovaće i predsjednik Evropske kjokušin karate organizacije Кoen Šarenberg.

Izvor: srna.rs/bijeljina.org

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...

JOVICA, LJUBICA I BORIS: Kada jedna ekipa opstaje godinama, ljudi imaju više povjerenja i lakše se dolazi do pozitivnih rezultata (video)

Poznati trojac Jovica Ivanović, Ljubica Matić i Boris Trakilović, bili su gosti portala Dešavanja u Bijeljini i "Pjesme...

MANDIĆ: Ne glasati za rezoluciju o Srebrenici (foto)

Predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić upozorio je da bi se Crna Gora glasanjem za rezoluciju o Srebrenici u...

OSTOJIĆ, BO RS: „Rezolucija o Srebrenici usmjerena protiv Srba i Srpske, narušiće mir i stabilnost“

Skupština Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) jednoglasno je ocijenila da rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro, da...