Područna privredna komora Bijeljina u okviru projekta “Unapređenje izvođenja praktične nastave za deficitarna zanimanja“ organizuje Sajam i promociju deficitarnih zanimanja pod nazivom “Tražena zanimanja za siguran posao“ koji će se održati 12.11.2024. godine sa početkom u 11:00 časova u Hotelu Drina u Bijeljini.

Nedostatak radne snage jedan je od glavnih izazova sa kojim se privreda suočava a glavni razlog za ovaj trend jeste nedovoljna informisanost učenika i njihovih roditelja o mogućnostima i prednostima koje ove profesije pružaju, kao i odsustvo kvalitetne praktične nastave tokom školovanja.

Komorski sistem jedan je od glavnih aktera za sprovođenje dualnog obrazovanja i obrazovne politike a Privrednoj komori Republike Srpske povjerene su nadležnosti koje se odnose na unapređenja izvođenja praktične nastave.

Poboljšanjem prakse i uvođenjem modernih tehnologija u proces nastave, učenici će dobiti priliku da steknu neophodna znanja i vještine koje će ih pripremiti za tržište rada i obezbjediti im stabilno zaposlenje nakon završetka školovanja. Cilj ovog projekta je pružanje direktne pomoći srednjoškolskim centrima u vidu sredstava neophodnih za obrazovanje deficitarnih zanimanja kao i unapređenje saradnje između obrazovnih ustanova i privrednih subjekata.

Takođe, podizanjem svjesti o važnosti ovih zanimanja kroz ovakve manifestacije, privredni subjekti i škole mogu podstaći mlade da razmotre karijeru u deficitarnim sektorima, što će dugoročno doprinijeti razvoju privrede i obezbjeđenju radne snage za ključne industrije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име