U Doboju i Petrovu izvršna vlast pripala je SNSD-u, u Tesliću SDS-u, a u Stanarima Ujedinjenoj Srpskoj, podaci su Centralne izborne komisije BiH na osnovu utvrđenih izbornih rezultata lokalnih izbora održanih 6. oktobra.

U Doboju je za gradonačelnika izabran kandidat SNSD-a Boris Јerinić sa 22.038 osvojenih glasova. Protivkandidati iz SDS-a Slobodan Dragičević i PDP-a 1999 Slaviša Pančić osvojili su 5.932, odnosno 1.616 glasova.

U Skupštinu grada Doboj, koja broji 31 odbornika, ušlo je devet političkih subjekata, a najviše mandata ima SNSD, koji je dobio povjerenje 16.726 glasača i 17 mandata.

Po tri odbornička mandata imaju DEMOS i BH Zeleni/SDA, po dva mandata SDP BiH i SP, a po jedan odbornički mandat Ujedinjena Srpska, SDS, Za pravdu i red i DNS.

U Petrovu je za načelnika izabran kandidat SNSD-a Ozren Petković sa 2.145 glasova. Kandidat SDS-a Darko Petrović imao je podršku 788 glasača.

U Skupštinu opštine Petrovo, koja broji 17 odbornika, najviše odbornika ima SNSD koji je dobio povjerenje 1.127 birača i šest mandata.

Četiri odbornika ima SP, po dva Narodni demokratski pokret i SDS, po jednog odbornika imaju DEMOS, DNS i Ujedinjena Srpska.

U Tesliću je za načelnika opštine izabran kandidat SDS-a Milan Miličević sa 11.122 glasa. Protivkandidat iz SNSD-a Nedeljko Kerić imao je 9.654 glasa.

U Skupštinu opštine Teslić, koja broji 29 odbornika, predstavnike će imati osam političkih subjekata, najviše SDS koji je dobio povjerenje 7.276 birača, što je obezbijedilo 11 odborničkih mandata.

Osam odbornika ima SNSD, četiri SPS, dva SDA, po jednog odbornika imaju Zajedno za bolji Teslić, Ujedinjena Srpska, DEMOS, Pokret za Teslić, HDZ 1990 i BH Zeleni.

U Stanarima je za načelnika opštine izabran kandidat Ujedinjene Srpske Aleksandar Ristić sa 1.919 glasova. Protivkandidati iz SP-a Denis Stevanović i SNSD Damir Kerić dobili su povjerenje 1.400 birača, odnosno 1.397.

U Skupštini opštine Stanari, koja broji 17 odbornika, predstavnike će imati pet političkih subjekata.

Po pet odbornika imaju SP i Ujedinjena Srpska, četiri SNSD, dva SDS i jednog DNS. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име