Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Čukaričkog u derbiju 13. kola Superlige Srbije.

Neki novi vjetrovi duvaju u Humskoj. Velike promjene u upravi desile su se prethodne sedmice kada je na čelo kluba došao Rasim Ljajić, a sa njim i legende Predrag Mijatović i Danko Lazović. Sve to dalo je nadu navijačima koji su se vratili na stadion i pružili podršku svojim ljubimcima. Ovakva Atmosfera na stadionu JNA dugo nije viđena i bilo je pravo uživanje gledati utakmicu u ovakvom ambijentu.

Ipak u igračkom i taktičkom pristupu nije se mnogo toga promijenilo kada je prvo poluvrijeme bilo u pitanju. Partizan praktično da nije stvorio veliku šansu, a crno-bijeli su mogli da budu zadovoljni što gube sa samo 0:1, nakon prvih 45 minuta, s obzirom na sve viđeno na terenu.

Čukarički je u vođstvo doveo Mihajlo Cvetković nakon kontre i asistencije Lazara Tufegdžića u 24. minutu. Cvetković je mogao i da uveća prednost tima sa Banovog brda u 45. minutu, ali je pogodio stativu.

Partizan je zaigrao mnogo agresivnije u nastavku. Bilo je jasno da mnogo toga mora da se promijeni u igri crno-bijelih. U 53. minutu pao je Đorđe Jovanović u kaznenom prostoru Čukaričkog, a glavni arbitar susreta pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Bibras Natho.

Do kompletnog preokreta Partizan dolazi u 65. minutu kada je Aleksandar Filipović pogodio mrežu gostiju.

Tačku na i stavio je Aldo Kalulu u 89. minutu kada je sjajno reagovao nakon ubačaja rezerviste Pako Furera i smjestio loptu u mrežu.

Do kraja meča igra se uglavnom odvijala na sredini terena, Čukarički nije uspio da dođe do velike prilike i ponovo ugrozi gol Aleksandra Jovanovića.

Partizan je sada na 4. poziciji sa 23 boda, ali i utakmicom manje od ekipa Mladosti iz Lučana i OFK Beograda koje imaju 25 odnosno 24 boda. Sa druge strane Čukarički je sada na 6. poziciji na tabeli sa 19 bodova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име