U Janji se održava sedmi Multietnički bazar zimnice i rukotvorina, manifestacija koja je već postala tradicionalna i okuplja veliki broj posjetilaca iz različitih zajednica.

Organizatori ovog događaja su Udruženje žena „Žena“ iz Janje i Fondacija „Lara“ iz Bijeljine, koji svojim trudom i posvećenošću promovišu multietnički suživot, kulturu, i saradnju među različitim zajednicama.

Bazar je prilika za posjetioce da uživaju u bogatoj ponudi domaće zimnice, uključujući različite vrste džemova, ajvara, kiselih krastavaca i drugih domaćih proizvoda, pripremljenih na tradicionalan način. Pored toga, na štandovima se mogu naći i autentične rukotvorine – ručno izrađeni predmeti kao što su nakit, vez, dekorativni predmeti i suveniri, koji odražavaju kreativnost i rad domaćih zanatlija.

Ovaj događaj je posebno važan za žene iz Janje i Bijeljine, jer im pruža priliku da prikažu svoje proizvode, razmijene iskustva i povežu se s drugim proizvođačima i posjetiocima. Multietnički bazar nije samo sajam rukotvorina i zimnice, već i prostor za njegovanje zajedništva, podršku domaćim proizvođačima, kao i promociju tradicionalnih vrijednosti i običaja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/foto, semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име