Danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem i potpisivanje 18 ugovora o stipendiranju za učenike generacije osnovnih i srednjih škola.

„Potpisali smo 18 novih ugovora od stipendiranju i od toga 12 ugovora za učenike generacije osnovnih škola i šest ugovora za učenike generacije srednjih škola. Zajedno sa roditeljima djece i učenicima porazgovarali o svemu onome što Gradska uprava Grada Bijeljina čini u smislu napora da i učenički standard i olakšice za porodični budžet i ulaganje u sistem obrazovanja ispričamo i kažemo jedni ka drugima šta je to što treba nastaviti dalje raditi, a šta treba popravljati. Roditelji kažu da je u toku našeg mandata broj i iznos stipendija koje smo izdvojili za učenike. Samo današnje potpisivanje 18 novih ugovora znači izdvajanje 33.000 KM iz budžeta – s obzirom na to da je mjesečno izdvajanje za stipendije 150, odnosno 250 KM“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Roditelji i učenici su istakli da im ovakav način finansijskog podsticaja Grada itekako znači, što kao sama finansijska podrška u školovanju i studiranju, što im je još jedan dokaz da se učenje isplati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име