Zadovoljstvo nam je da Vas u ime Udruženja žena „Žena“ Janja i Fondacije „Lara“ Bijeljina pozovemo na Multietnički bazar zimnice i rukotvorina i Panel diskusiju pod nazivom „Janja – Nekad i sad“ koje će biti održani u subotu, 26. oktobra 2024., u prostorijama Udruženja žena „Žena“ u Janji (Bijeljinska 155).

Ovi događaji su dio lokalne mirovne akcije „Promocija pomirenja kroz njegovanje kulturnih tradicija, običaja i afirmaciju različitosti“ čiji je cilj promocija međuentitetskog i međureligijskog dijaloga i transformacija društvenih odnosa kroz informisanje, razmjenu kulturnih tradicija i običaja i unapređenje saradnje različitih grupa stanovništva u naselju Janja.

Planirano je da na bazaru bude oko 40 izlagača iz velikog broja gradova Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Janja, Živinica, Tuzla, Lukavac, Srebrenik, Drvar, Visoko, Zenica, Brčko i dr.) koji će izložiti rukotvorine, tradicionalna jela, a u cilju promocije vještina i tradicije i razmjene iskustva. Pored izlagačkog dijela, za učesnice bazara biće upriličen i takmičarski dio za najljpeše uređen stand, najbolje pripremljeno jelo i sportsko-rekreativno takmičenje.

Na panel diskusiji „Janja – Nekad i sad“ govoriće Mirsada Rešidović, Radislav Borovčanin i Mujo Bogaljević, koji će govoriti o istoriji Janje, kao i o prednostima i izazovima života u multietničkoj srediti i šta bi trebalo da bude unapređeno, sa posebnim fokusom na mogućnosti koje se pružaju mladima.

Multietnički bazar i panel diskusija su dio projekta „Ženski karavan za pravdu i pomirenje“ koji Fondacija „Lara“ realizuje uz pomoć projekta Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropska unija a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U nastavku je satnica događaja:

11:00 Svečano otvaranje Multietničkog bazara zimnice i rukotvorina
12:00 – 13:30   Panel diskusija
14:00 Zajednički ručak
16:00 Zatvaranje bazara

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име