Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je priča o kampovima za obuku obična laž, kojoj se pridružila i ambasada SAD u BiH, istakavši da će u subotu organizovati sastanak svih zvaničnika i nadležnih službi da bi to i dokazao, te je naveo da će obavijestiti i Rusiju o lažima koje se plasiraju protiv Republike Srpske.

Demantujem da postoje kampovi. To nikada nije bila naša aktivnost. Sve ono što su nam do sada govorili bila je laž – rekao je Dodik novinarima Srne i RTRS u Kazanju, komentarišući ocjenu ambasade SAD u BiH da su zabrinjavajući izvještaji iz Moldavije o postojanju kampova u Srpskoj u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

On kaže da je sazvao u subotu sastanak velikog formata u Istočnom Sarajevu, na kojem će se razmatrati ova situacija.

– Pozvao sam sve predstavnike Oružanih snaga, Ministarstva odbrane sa nivoa BiH, Ministarstva bezbjednosti, predstavnike Policije, predsjednika Vlade, člana Predsjedništva, poslanike, delegate, predstavnike Civilne zaštite i druge – rekao je Dodik.

On ističe da laž o kampovima ima za cilj da održi negativnu priču o Republici Srpskoj i pruži priliku muslimanima da i dalje klevetaju i lažu, kao što to radi ministar inostranih poslova Elmedin Konaković.

– On je izjavio kako sam ja došao ovdje da sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom pravim plan za rušenje BiH. Rusija stoji samo iza Dejtonskog sporazuma. Veoma smo dobro razumjeli šta znači stajati iza Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ruski stav je da stoji iza teritorijalnog integriteta BiH. Mi to dobro razumijemo – ukazao je Dodik koji trenutno u Rusiji predvodi delegaciju Republike Srpske na Samitu BRIKS.

On smatra da Konaković to radi samo da bi pobjegao od priče o njegovoj vezi sa narko kartelima, i da sada u Sarajevu izmišljaju i ovakve laži.

– Niko njih ne napada. Oni sami sebe napadaju lažima i mržnjom prema Srbima. Sve ovo što oni čine u pogledu satanizacije polako jenjava. Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi je uhvaćen ponovo u laži i potpuno je diskreditovan da bude neki ozbiljni predstavnik. Zato i organizujemo sastanak da upoznamo svjetsku ali i američku javnost koliki je on lažov – kaže Dodik.

Ukazuje i na činjenicu da je mnogo militantnih poslanika u Evropskom parlamentu koji laž prihvataju kao istinu, i da će i ovu pokušati da iskoriste protiv Srba, navodeći da se sve radi po isprobanom principu i da je izvještaj naručen iz Moldavije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име