Ambasador Švajcarske gospodin Gabriele Derighetti posjetio je Gradsku upravu Grada Bijeljina.

-Danas smo bili počastvovani i posjetom novog Ambasadora Švajcarske gospodina Gabriele Derighetti koji je odabrao da baš naša Bijeljina bude prvi grad u Bosni i Hercegovini koji će posjetiti po stupanja u mandat Ambasadora, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

-Sa gospodinom Gabrijelom smo razgovarali o brojnim temama, kako geopolitičkim tako i u vezi sa funkcionisanjem naše lokalne zajednice, bio je prijatno iznenađen brojem i raznovrsnošću subvencija koje Bijeljina izdvaja i načinom podrške lokalne zajednice obrazovnom sistemu, a takođe sam ambasador Švajcarske gospodin Gabriele Derighetti  ponudio nam je svoju ruku prijateljstva i saradnje, kaže Petrović.

-Uvijek sam govorio da otvorenost prema svijetu, saradnja sa svim narodima i zemljama je ključ uspjeha. Neophodno je povezivati se sa lokalnim zajednicama svuda po Evropi i svijetu, stvarati kontakte i najbitnije od svega otvoriti i napraviti priliku da se naše mišljenje čuje, ne stvarati barijeru već insistirati na otvorenosti. Otvorenost kada je u pitanju stav o prilikama u svijetu, geološkim istraživanjima, evropskim vrijednostima, načinu funkcionisanja lokalnog nivoa…, nastavio je Petrović.

-Još jednom velika zahvalnost Ambasadoru Švajcarske i njegovoj delagaciji na posjeti, prijatnom razgovoru i vjerujem da je ovo samo početak lijepe saradnje, Semberija je regija dobrih i vrijednih domaćina, naša Bijeljina je svijet, zaključio je gradonačelnik Petrović nakon posjete ambasadora Švajcarske gospodina Gabriele Derighetti gradu Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име