Gradonačelnik Bijeljine imenuje rukovodstvo Gradske toplane i upravlja ovim preduzećem kao predstavnik državnog kapitala, tako da je na njemu, odnosno ljudima koje on imenuje, sva odgovornost za funkcionisanje Toplane, izjavio je Srni predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević je naveo da je što se tiče Skupštine grada urađeno sve što je bilo u nadležnosti lokalnog parlamenta kako bi Toplana funkcionisala normalno i građani imali uredno snabdijevanje.

“Osim toga što smo odobravali jednokratne pomoći, čak jednom i u iznosu većem od 600.000 KM, usvojili smo i u budžetu stavke predviđene za širenje toplovodne mreže, čime bi se povećao prihod i obezbijedilo normalno funkcionisanje Toplane”, rekao je Đurđević.

On je istakao da Gradska uprava i Toplana nisu realizovali širenje toplovodne mreže za koje su imali budžetom predviđena sredstva.

“Iz meni nepoznatih razloga sredstva nisu realizovana”, dodao je Đurđević.

On je rekao da je u prethodnom periodu više puta na sjednicama Skupštine grada i u javnosti upozoravano da se problemi u Toplani ne rješavaju sistemski i da će to preduzeće sigurno doći u probleme koje danas ima.

Građani Bijeljine su bez grijanja, a odgovorni za poslovanje Gradske toplane ne daju nikakav odgovor na pitanje zašto i kada će biti, osim što su ranije saopštili da je na vrijeme počelo sezona grijanja, ali da uglja nema, jer nije na vrijeme obavljen odabir dobavljača.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: ntvarena.com/ srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име