Nakon odigranog četvrtog kola Evrolige, neki klubovi su značajno napredovali na tabeli, dok su pojedini imali blagi pad.

Najveće iznenađenje, ali ono negativno, priredio je svojim navijačima aktuelni prvaka Evrope grčki Panatinaikos. Atinjani su poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige.

Zeleni su imali dvije utakmice na strani, ali svakako nisu sebi mogli da dozvole da izgube od Pariza, novajlije u Evroligi, dok su onda u reprizi finala iz prošle sezone poraženi i od Real Madrida.

Atinjani se tako sada nalaze na šestom mjesto sa učinkom 2:2.

Isti taj skor imaju i košarkaši Partizana, koji su poslije lošeg starta sezone, gdje su poraženi na gostovanjima Baskoniji i Real Madridu, sada iskoristili prednost domaćeg terena i prvo savladali Bajern u Areni, da bi potom bili bolji od Makabija, koji je bio domaćin u hali „Aleksandar Nikolić“.

Crno-bijeli su tako napravili veliki skok i poslije četiri kola zauzimaju osmu poziciju.

Identičan učinak sa Partizanom imaju i ekipe Olimpijakosa, Anadolu Efesa, Real Madrida, Asvela, Baskonije, Makabija i Bajerna.

Sa druge strane, Crvena zvezda je poslije velike borbe i produžetka na kraju ipak bila poražena od Barselone, ali crveno-bijeli mogu biti zadovoljni, jer se i dalje nalaze na čelu tabele sa učinkom od 3:1. Zvezda je u prvom meču ovog duplog kola u Istanbulu savladala ekipu Fenerbahčea.

Sa samo jednim porazom poslije četiri kola uz ekipu Janisa Sferopulosa su i Barselona, Monako, Želgiris i Fenerbahče.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име