Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Ovog vikenda na ostrvu Hvar u Hrvatskoj održano je SPARTAN Svetsko prvenstvo u OCR(Obstacle course racing) na 5 kilometara(takozvana SPRINT trka, koja je bila produžena sa 5 na 7.5kilometara sa 20 prepreka) i na 100metara sa 12 prepreka. U sklopu događaja nalazile su se još BEAST TRKA(isto tako produžena sa 21 na 25.2km uz 30 prepreka) i SUPER TRKA(sa 10 produžena na 15kilometara uz 25 prepreka).

Ultimativan test izdržljivosti i dogadjaj koji okuplja najbolje iz cijelog svijeta, a ovaj događaj je okupio oko 3000 takmičara iz svih dijelova svijeta.

Ispred Bosne i Hercegovine je nastupilo par takmičara, gdje su najzapaženiji učinak ostvarili momci iz Bijeljine i Šekovića.

Milorad Sekulić kao kapiten i osoba koja je nosila zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja, odlučio se za ultimativan test izdržljivosti odlučivši da se takmiči na sve 3 trke (BEAST,SUPER i SPRINT) u samo dva dana i tako kompletira svoju drugu TRIFECTU, odnosno prvu MULTIFECTU i tako postane prva osoba u istoriji Bosne i Hercegovine koja je uradila tako nešto.

Na kraju, nakon skoro 48 kilometara i savladanih 75 prepreka u dva dana, uspjeo je i ostaje upisano ZLATNIM SLOVIMA u ISTORIJI OCR SPORTA U BOSNI I HERCEGOVINI da je Milorad PRVA OSOBA U ISTORIJI BiH KOJA JE USPJELA DA OSVOJI MULTIFECTU, a nadamo se da će ih u budućnosti biti još više.

Milorad je nakon ovog uspjeha rekao da je 13.10.2024. veliki dan za OCR kao sport u Bosni i Hercegovini i da će se truditi i u budućnosti da na najbolji mogući način predstavlja kako sebe, tako i grad i državu iz koje dolazi.

Za kraj je dodao da je veoma zahvalan onima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, kako Autoputevima Republike Srpske, tako i kompaniji Falcon iz Bijeljine, kao i odborniku našeg grada Danijelu Periću na nesebičnoj podršci u realizaciji ovog PODVIGA.

Isto tako je istakao da ovim putem poziva i grad, a i ostale Bijeljinske kompanije i preduzeća koja su u mogućnosti da podrže kako Milorada, jer ga čekaju naredni Svetski šampionati, tako i razvoj ovog sporta koji će biti i OLIMPIJSKI od sledećih igara.

Kapa dole Miloradu za ovaj fenomenalan podvig.

Vrijedan pomena je i rezultat Davida Čelića iz Šekovića, koji je Oficir u Oružanim Snagama BiH, on je uzeo nastup na SPRINT trci u svojoj Age kategoriji i postigao sjajan top10 rezultat.

Vjerujemo da je pred ovim momcima blistava budućnost, želimo im puno sreće i još jednom pozivamo sve koji žele da učine dobru stvar za sport da ih kontaktiraju i podrže (svaka pomoć bi im mnogo značila), jer ovi momci su pravi AMBASADORI, kako gradova iz kojih dolaze, tako i države.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име