Harizma Ljubiše Petrovića, aktuelnog gradonačelnika Bijeljine, odigrala je ključnu ulogu u izuzetnom izbornom uspjehu Srpske demokratske stranke (SDS) na upravo održanim lokalnim izborima.

Zahvaljujući njegovoj ličnoj popularnosti i neposrednom pristupu građanima, SDS je uspjela da ostvari najbolji izborni rezultat u Bijeljini, udvostručivši broj odbornika u Skupštini grada sa 3 na 6.

Petrovićeva harizma, iskazana kroz njegov rad kao gradonačelnika i stalni kontakt s građanima, stvorila je snažnu povezanost između njega i biračkog tijela.

Umjesto oslanjanja na tradicionalne stranačke metode, Petrović je kroz svoj direktan i transparentan način vođenja grada uspio da revitalizuje i SDS u Bijeljini te podstakne veću podršku birača u odnosu na 2020. godinu kada je SDS u Bijeljini osvojio 4.190 glasa i sada kada je 2024. godine SDS osvojila 9.794 glasa, dakle za više od dvostruko.

Svakako da je više od duplo osvojenih stranačkih glasova dovelo i do udvostručavanja broja osvojenih odborničkih mandata, što jasno pokazuje koliko je Petrovićev lični angažman ojačao stranku, koja se prije izbora suočavala sa mnogobrojnim izazovima, od nesprovođenja unutarstranačkih izbora, zabrane učešća na izborima pod imenom SDS itd…

Pod njegovim vođstvom, SDS je ne samo povratila politički uticaj u Bijeljini, već je postala stranka koja se pozicionirala kao ozbiljan politički faktor na lokalnom nivou, unatoč konkurenciji ostalih stranaka.

Udvostručavanje broja odbornika sa 3 na 6 svjedoči o tome da birači u Petroviću vide lidera koji djeluje u njihovom interesu, što je omogućilo SDS-u da ostvari najznačajniji rast na lokalnom nivou.

Ovaj uspjeh ne samo da je ojačao SDS, već je i pokazao da harizmatično liderstvo može dramatično poboljšati rezultate stranke, bez obzira na prethodne političke izazove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име