U duhu postizborne atmosfere, političke tenzije između Milenka Mitrovića (Pokret za Bijeljinu), Drage Stajića (SDS Semberija) i Srđana Mijatovića (SPS Goran Selak) postale su tema ne samo ozbiljnih političkih razgovora, već i različitih komentara.

-Mitrović, već par dana sluša samo jednu pjesmu, i to onu od legendarnog Bore Čorbe ’’Nemoj srećo, nemoj danas’’, kažu iz Mitrovićevog okruženja, te tvrde da istu konstantno šalje Dragi Stajiću i Srđanu Mijatoviću, svojim dojučerašnjim koalicionim partnerima.

Stihovi pjesme, „Dan je tmuran ja mamuran, nemoj srećo nemoj danas, da ispravljaš krive Drine, možeš doći do istine, pusti lađe neka tonuuu, daj mi soduu bikarbonuuu,“ svakako odražavaju i političko nadmudrivanje ali i ironiju koja prati postizbornu atmosferu u Bijeljini.

Pjesma koju Mitrović ’’nervozno’’ sluša, aludira na turbulentne dane nakon izbora, kada se između kandidata vodi borba ne samo za glasove već i za pravdu i istinu.

„Svi pričaju o krađi glasova na izborima u Bijeljini, ali niko ne preuzima odgovornost. Ko je zapravo kriv?“ (foto)

Mitrović kroz ovu pjesmu koju “nervozno“ sluša, vjerovatno simbolično poručuje da su pokušaji njegovih dojučerašnjih koalicionih partnera, Stajića i Mijatovića da „isprave krive Drine“ uzaludni i da bi bolje bilo da se opuste i zajedno uz piće poslušaju legendarni hit Bore Čorbe te prihvate izborne rezultate po ’’volji naroda’’, umjesto da traže skrivene razloge za svoj neuspjeh.

Ali svakako, pjesma sa dozom humora i ironije, reflektuje i našu političku realnost – da su borbe za glasove često praćene optužbama, ali da na kraju svi moraju prihvatiti „volju naroda“.

Ovaj tekst je satiričnog karaktera i ima za cilj da na jedan kreativan način ili pristup pokaže kako se političke tenzije ponekad mogu ublažiti kroz satiru i humor, ali i da podsjeti da se suštinska pitanja i dalje prepliću u pozadini…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име