Rado Savić i Bojo Gašanović najdugovječniji lideri u svojim opštinama ispred SDS

Srpska demokratska stranka (SDS) je 2008. godine kandidovala prvi put Radu Savića za načelnika Opštine Lopare kada po prvi put osvaja načelničko mjesto u Loparama. Savić se i ove godine kandidovao, ušao po peti put u trku za peti mandat što mu je i pošlo za rukom te je sa podrškom od 48,03 odsto glasova građana Lopara odbranio načelničku poziciju.

Takođe Srpska demokratska stranka (SDS) je 2008. godine kandidovala prvi put i Boju Gašanovića za načelnika Opštine Istočni Stari Grad koji tada i osvaja svoj prvi načelnički mandat. Gašanović se 2024. godine kandidovao po peti put i opet pobijedio uz bezrezervnu podršku sugrađana od 71,25 odsto.

Rado Savić iz Lopara i Bojo Gašanović iz Istočnog Starog Grada, postali su tako najdugovečniji načelnici u Republici Srpskoj ispred Srpske demokratske stranke, nakon što su na nedavnim lokalnim izborima osvojili svoje pete mandate.

Njihova kontinuirana podrška među biračima, uprkos brojnim političkim izazovima i turbulencijama, pokazuje njihovu sposobnost da zadrže povjerenje građana i održe stabilno liderstvo u svojim opštinama.

Rado Savić, načelnik Opštine Lopare, prepoznat je po svom radu na razvoju ruralne infrastrukture i unapređenju lokalne ekonomije. Tokom svojih mandata, Savić je uspio da uspostavi jak odnos sa lokalnom zajednicom i dijasporom, fokusirajući se na poboljšanje kvaliteta života u opštini, što mu je omogućilo da dobije podršku za nastavak vođenja Lopara.

Bojo Gašanović, načelnik Istočnog Starog Grada, takođe je tokom svojih mandata postigao značajne rezultate u pogledu infrastrukturalnih projekata i jačanja lokalne samouprave. Njegova upornost i političko iskustvo omogućili su mu da ostane na čelu opštine i peti mandat.

Rado Savić i Bojo Gašanović najdugovječniji lideri u svojim opštinama ispred SDS

Ukazano povjerenje građana na izborima po peti put, i Savića i Gašanovića čini najstabilnijim lokalnim liderima u Republici Srpskoj ali i najdugovječnijim liderima u svojim opštinama ispred SDS.

Njihov uspeh pokazuje koliko su važni kontinuitet, stabilnost i dugoročna vizija za vođenje lokalnih zajednica. Obojica su dokazala da se, kroz principijelan rad i posvećenost građanima, mogu održati na političkoj sceni uprkos promjenama i izazovima na širem političkom planu.

Peti mandat koji su osvojili samo dodatno potvrđuje njihovu sposobnost da odgovore na potrebe svojih opština i zadrže povjerenje birača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име