Šarenilo laži i obećanja naših političara u Bijeljini – ko čeka taj možda i dočeka!? Ili opet čekati četiri godine, pa opet “Jovo nanovo“!

Jesen, vrijeme kada lišće pada, a političari su “dizali“ prašinu. Završen je mjesec političke izborne kampanje za Lokalne izbore u Bijeljini, kada su se obećanja dijelila kao bombone, a laži su bile svjetlije i od jesenjih boja.

Evo i ove, nakon četiri godine, opet četvrta godina, a naš omiljeni politički cirkus je prošao kroz grad, a kandidati su se svakodnevno, svaki na svoj način, takmičili ko će bolje zavesti publiku (građane). Svi su mislili da su pobjednici ali mnogi su ostali gibitnici.

Prvo pravilo političke kampanje: “Obećaj sve, a ništa ne ispuni. Od “sve će biti bolje” do “nikad više nećete imati problema ni sa čim”, svaki kandidat imao je svoj arsenal “šarenih laži“.

I sada dok šetaju ulicama, građani Bijeljine gledaju te šarene zaostale plakate i bilborde, banderole, sa kojih se smiješe ljudi, naši političari, neki izabrani, mnogi neizabrani, koji ’’pokazuju’’ srca i ljubav, ’’mnogobrojne’’ poruke obećanja i blagostanja… A sve je to zapravo samo odličan rezultat dentalne hirurgije kojoj bi i Hollywood mogao zavidjeti.

Obećavali su nam svijetlu budućnost, bolji život, mostove prema našim snovima, a svi ti mostovi zapravo vode samo „preko“….vode…Vidjećemo, doživjećemo…Ko čeka taj možda i dočeka…

Da li su ulice bile pretvorene u pravu izložbu pod nazivom:  “Ko će bolje prevariti narod”?

Vidjećemo…

I sada, dok gledamo rezultate izbora u Bijeljini, možemo se samo nadati da će sljedeća godina donijeti više od praznih riječi i šarenih obećanja, ali realnost je ipak drugačija – vrlo vjerovatno.

Ili opet čekati četiri godine, pa opet “Jovo nanovo“!

Vidjećemo…!?

Velika obećanja „velikih“ ljudi, kao i do sada, ostaće samo mrtvo slovo na papiru i neostvarena bajka. Ili neka nas demantuju…Vidjećemo…!? Ko čeka taj možda i dočeka…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име